Εντάχθηκε ο ΑΟ Ορεστιάδας στην προκήρυξη της ΕΟΠΕ για την Pre League αλλά με… αστερίσκους

 

Η ΕΟΠΕ στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου που εκδόθηκε μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε και επίσημα τη δημιουργία της κατηγορίας Pre League τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Ωστόσο στην ίδια την προκήρυξη υπάρχουν αστερίσκοι.

Σε αυτή τη νέα κατηγορία έχουν δικαίωμα συμμετοχής για τους άνδρες οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Volley League, εκείνες που συμμετείχαν στη Β΄φάση των πρωταθλημάτων της Α2 τη χρονιά που ολοκληρώθηκε και εκείνες που τερμάτισαν τέταρτες στους τέσσερις υποομίλους των δύο ομίλων.

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό στους άνδρες έχουν δικαίωμα συμμετοχής o ΑΟ Ορεστιάδας και η Κύζικος που υποβιβάστηκαν. Στα ειδικά τουρνουά των δύο ομίλων συμμετείχαν οκτώ ομάδες και με εξαίρεση τον Εθνικό Πειραιά και τη Νίκη Αιγινίου όλες οι υπόλοιπες έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Τη λίστα των ομάδων συμπληρώνουν οι τέταρτες των υποομίλων.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους άνδρες όπως αναφέρεται στην προκήρυξη είναι οι εξής: ΑΕΚ, ΓΣ Απόλλων, Κύζικος, ΑΜΣ Νέστωρ, ΑΕΠ Ολυμπιας, ΑΟ Ορεστιάδας, ΟΦΗ, ΑΟ Παλλήνης, ΕΑ Πατρών, Πήγασος Πολίχνης, Ροδίων Άθλησις, ΑΟ Σερρών. Επιλαχούσες ομάδες είναι: ΑΣ Ελπίς, ΧΑΝΘ, ΑΣ Μακεδονικός, ΑΣ Άρης.

Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες οι ομάδες έχουν δικαίωμα δήλωσης συμμετοχής μέχρι τις 31 Μαΐου. Σε διαφορετική περίπτωση τη θέση τους θα πάρουν οι επιλαχούσες όπως αναφέρονται παραπάνω. Ωστόσο στην ίδια την προκήρυξη επισημαίνεται ότι αν δεν υπάρχει επαρκής αριθμός, τότε δεν θα δημιουργηθεί η Pre League. Στην περίπτωση αυτή οι ομάδες της Pre League θα λάβουν μέρος στην Α2 Ανδρών και αυτή αντί να έχει 24 ομάδες θα έχει 36 και αντί να διεξαχθεί σε τρεις γεωγραφικά ομίλους, θα διεξαχθεί σε τέσσερις.

Σε αυτό το τελευταίο σενάριο, στον δεύτερο όμιλο της Βόρειας Ελλάδας θα μετέχουν  τέσσερις εκπρόσωποι από την Θράκη (ΑΟΟ, Άθλος Ορεστιάδας, ΑΕ Κομοτηνής, ΓΕ Αλεξανδρούπολης) και πέντε από την ΕΣΠΕΘΡ, αν συνυπολογίσουμε και τις Σέρρες. Ο όμιλος σε αυτήν την περίπτωση θα συμπληρωθεί από τρεις μέχρι πέντε ομάδες της Θεσσαλονίκης.