Οι πρώτες δηλώσεις Κασαμπαλή και Τσέλιου για την πρώτη τους κλήση στην Εθνική Ανδρών

 

Ξαφνιασμένοι ευχάριστα ήταν οι Αλεξανδρουπολίτες βολεϊμπολίστες Σταύρος Κασαμπαλής και Παρασκευάς Τσέλιος μετά την κλήση τους στην Εθνική Ανδρών από τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Αρσενιάδη.

«Ομολογώ ότι δεν το περίμενα, γιατί είχα κάνει και τα προηγούμενα δύο χρόνια καλές εμφανίσεις με τον Εθνικό αλλά δεν είχε έρθει κλήση για την Εθνική Ανδρών. Ίσως βέβαια να θεωρούσε ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής ότι ήμουν τότε αρκετά μικρός. Άλλαξε βέβαια πλέον ο προπονητής.  Σέβομαι βέβαια απόλυτα την απόφαση του κ. Δρίκου, άλλωστε δικαιώθηκαν οι επιλογές του. Πλέον όμως σημασία έχει ότι ήρθε η κλήση και έχω μια υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου αλλά και στους ανθρώπους που προχώρησαν σε αυτήν, να δουλέψω σκληρά και να τους δικαιώσω», λέει στο ThrakiSportS ο Σταύρος Κασαμπαλής.

Ο διεθνής πασαδόρος την τελευταία σεζόν έφυγε για πρώτη φορά μακριά από την Αλεξανδρούπολη και μετά από ένα εξάμηνο στον Ηρακλή Χαλκίδας, αγωνίστηκε από τον Ιανουάριο στο φινλανδικό πρωτάθλημα. Έχοντας πλέον αυτές τις διεθνείς παραστάσεις, με πολύ πιο επαγγελματικό τρόπο δουλειάς και τρομερή οργάνωση στα πάντα, από την προπόνηση μέχρι τους αγώνες, έρχεται και η κλήση στην μεγάλη Εθνική. «Πλέον, θέλω σιγά σιγά να καθιερωθώ στην Εθνική Ανδρών, που είναι μεγάλη τιμή, να απασχολούμαι εκεί τα καλοκαίρια μου και έχοντας υγεία πάνω από όλα, να συνεχίσω να δουλεύω και να εξελίσσομαι γιατί πραγματικά αγαπάω πολύ αυτό που κάνω», καταλήγει ο Κασαμπαλής.

Μαζί με τον Κασαμπαλή, new entry στην Εθνική Ανδρών είναι και ο Παρασκευάς Τσέλιος, γεγονός που προκάλεσε την μεγαλύτερη έκπληξη για τον ίδιο. «Τώρα μου λέτε αλήθεια, με καλέσανε στην Εθνική;». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδρασή του, όταν έλαβε το πρώτο τηλέφωνο για συγχαρητήρια. Ήταν από τον πατέρα του Σταύρου Κασαμπαλή, τον Θανάση Κασαμπαλή, που από τη μία χαιρόταν για την κλήση του γιου του, έσπευσε όμως να συγχαρεί και τον έτερο Αλεξανδρουπολίτη που πρωτοκλήθηκε στην μεγάλη Εθνική. «Ήταν κάτι που όχι απλά δεν το περίμενα, ούτε που το υποπτευόμουν. Δεν το είχα καν διαβάσει. Με πήρε ο κ. Θανάσης στο τηλέφωνο και κόντεψα να τρελαθώ από την χαρά μου. “Τώρα μου λέτε αλήθεια, με καλέσανε στην Εθνική Ανδρών;”, τον ρώτησα. “Ναι, το λένε όλες οι ιστοσελίδες”, μου είπε. Μπήκα αμέσως  και είδα ότι πράγματι υπήρχε το όνομά μου στις κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή».

Το ίδιο απόγευμα ο Παρασκευάς Τσέλιος πήγε στο κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» για την καθιερωμένη καθημερινή χαλαρή πλέον προπόνηση που κάνουν οι εναπομείναντες παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Εκεί ήταν που άρχισε να λαμβάνει τα συγχαρητήρια από τον υπόλοιπο κόσμο. «Ιδιαίτερα θερμοί ήταν ο Σάκης Μουστακίδης και ο Γιώργος Παπάζογλου, μου έδωσαν πολλά συγχαρητήρια και μου τόνισαν ότι δικαιώνεται η δουλειά που καθημερινά κάνω. Και εγώ θέλω να τους δικαιώσω για αυτήν την δουλειά, γιατί αυτοί είναι οι προπονητές μου και ίσως αισθάνονται καια υτοί δικαιωμένοι, αν και οφείλω να πω ότι ειδικά ο κ. Μουστακίδης, με τον τρόπο που μου μίλησε, μου φάνηκε σαν να ήξερε κάτι παραπάνω, σαν να την περίμενε την κλήση μου ή σαν να ήξερε πριν αυτή ανακοινωθεί και την μάθω εγώ!!!», λέει χαμογελώντας ο Παρασκευάς Τσέλιος.

Πλέον Κασαμπαλής και Τσέλιος καλούνται το βράδυ της Παρασκευής στο ανανεωμένο, με καινούριο τάραφλεξ, «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» για την πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ανδρών. Το πρώτο δεκαήμερο της προετοιμασίας της θα γίνει στην πρωτεύουσα του Έβρου και αυτό μόνο καλό είναι για τους δυο νεαρούς Αλεξανδρουπολίτες. «Για εμένα είναι πολύ καλό ότι αυτή η πρεμιέρα θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη. Όχι απλά μικρή, έχω μεγάλη αγωνία για αυτήν την πρώτη μέρα και δεν μπορώ να κρύψω το άγχος μου για να δικαιώσω καταρχήν την επιλογή των ανθρώπων που με επέλεξαν. Το γεγονός όμως ότι οι προπονήσεις θα διεξάγονται σε έναν γνώριμο χώρο για εμένα, πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να είναι πιο ελεύθερος και να προσαρμοστώ πιο γρήγορα στις ανάγκες της Εθνικής», καταλήγει ο Παρασκευάς Τσέλιος.