ΕΠΣ Θράκης: Τεράστια ανατροπή στο… παρά πέντε για την Ελπίδα Σαπών επί του Σιδηροχωρίου

 

Σε ένα παιχνίδι που έγινε για την τέταρτη αγωνιστική των πλεϊ οφ της Α΄Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης, η Ελπίδα Σαπών ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ στο φινάλε της αναμέτρησης, κέρδισε με 1-3 την πρωτοπόρο Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και ξαναμπήκε στην μάχη για την πρώτη θέση.

Σε ένα ματς που αποτελούσε ντέρμπι πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια του, με όλη τη σημασία της λέξης, η Ελπίδα Σαπών κατάφερε να ηγηθεί της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου και να αποδράσει με ένα μεγάλο διπλό, που ήρθε μάλιστα και με μια πολύ δύσκολη ανατροπή του σκορ στο φινάλε της αναμέτρησης.

Στο πρώτο ημίχρονο σύμφωνα με το rodopisports από όπου και η φώτο, οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να σκοράρουν και να πάνε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους σκορ, ενώ η επανάληψη μπορεί να έδωσε τη νίκη στην Ελπίδα, όμως και η Δόξα είχε αρκετές ευκαιρίες, πριν το 8′ που ήρθε η ισοφάριση, για να κλειδώσει τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε, γεγονός που επέφερε τελικά την ήττα.

Συγκεκριμένα στο 24′ ο Αλεξακούδης θα πάρει μια κεφαλιά και θα γράψει το 1-0 για την Δόξα, και ενώ είχαν προηγηθεί δυο χαμένες ευκαιρίες του Δανίδη στο 13′, αλλά και στο 18′. Η Ελπίδα προσπάθησε να συνέλθει αλλά η αντίδραση της ήρθε πολύ αργά, αφού απείλησε μονάχα στο 40ο λεπτό, με τον Καραπάτσιο να κάνει μια σέντρα, τον Νεαζή Αλή να πιάνει ένα σουτ, αλλά τη μπάλα να μην απειλεί τον αντίπαλο κίπερ.

Στην επανάληψη οι  γηπεδούχοι είχαν μερικές ευκαιρίες να κάνουν το 2-0 και να κλειδώσουν τη νίκη, κυρίως μέχρι το 60′, αλλά δεν τα κατάφεραν, και επαληθεύτηκε ο «αστικός μύθος» που λέει ότι η μπάλα τιμωρεί, με αποτέλεσμα η Ελπίδα να ισοφαρίζει αρχικά στο 81ο λεπτό με τον Καραθανάση, μετά από μια αναμπουμπούλα στην αντίπαλη άμυνα. Η Ελπίδα δεν σταμάτησε εκεί, και 4 μόλις λεπτά αργότερα κατάφερε με τον Πασχάλη να αντρέψει ολικά το σκορ και να κάνει το 1-2, ενώ έβαλε το κεράσακι στην τούρτα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζενγκής Ολήοσμαν, γράφοντας το τελικό 1-3, υπέρ της ομάδας του.

ΔOΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ: Βασιλείου, Παρασκευόπουλος, Τουρασανίδης, Αγγέλης, Αλεξακούδης, Πλασταράς, Κόσιης (63′ Πανουργιάς), Δανίδης (71′ Γιαννακίδης), Χατζήπαπα (76′ Ντράτση), Μαυράκης

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ: Ποιμενίδης, Βελημβασάκης (52′ Σωμαράκης), Παπαδόπουλος, Πασσάς, Ριζόπουλος, Αλήοσμαν, Νεαζή (71′ Καραθανάσης Β), Καραθανάσης Σ., Πασχάλης, Πάλι, Καραπάτσιος (80′ Κουδούνης)