Ήδη πρωταθλητές Ελλάδος οι μαθητές του ΓΕΛ Σουφλίου ανεξαρτήτως του τελικού της Παρασκευής (11:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Ήδη λογίζονται ως πρωταθλητές Ελλάδος τα αγόρια του Γενικού Λυκείου Σουφλίου, με την πρόκρισή τους στον τελικό του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος το πρωί της Πέμπτης.

Ο λόγος; Όπως έχει αναφέρει το ThrakiSportS, από τον άλλο ημιτελικό προκρίθηκε η ομάδα από την Κύπρο. Αυτομάτως λοιπόν, το Σουφλί έχει κατακτήσει τον τίτλο, ακόμα και αν την Παρασκευή χάσει.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος σημαίνει και μοριοδότηση κατά 10% για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των παιδιών που συμμετέχουν στην ομάδα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, σύμφωνα με τα γνωστά προνόμια για τους πανελληνιονίκες αθλητές.

Το μόνο αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι ο φετινός πρωταθλητής δεν θα εκπροσωπήσει την χώρα στο εξωτερικό, καθώς φέτος δεν διεξάγονται διεθνείς σχολικοί αγώνες στο βόλεϊ παρά μόνο στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα διεξάγεται ανά διετία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα παιδιά του ΓΕΛ Σουφλίου θέλουν να κερδίσουν και τους Κύπριους και να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για την σχολική χρονιά 2016-2017, συνεχίζοντας την μεγάλη παράδοση του Έβρου στο άθλημα της πετοσφαίρισης.

Ο τελικός του ΓΕλ Σουφλίου με το Grammar School Λεμεσού θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής και το ThrakiSportS, που είναι παρών στα Κρέσταινα της Ηλείας, θα τον μεταδώσει απευθείας, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα από την μέρα της γέννησής του με όλους τους σχετικούς τελικούς των ομάδων της Θράκης σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Συντονιστείτε…