ΕΠΣ Έβρου: Ντέρμπι από τα παλιά, με δοκάρια και γκολ αλα … Λαμίας ο Ορέστης έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Έβρου Σουφλίου!

 

Σε παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο N. Βύσσας και θύμιζε ντέρμπι από τα παλιά ο Ορέστης Ορεστιάδας, για την 20η αγωνιστική νίκησε πολύ δύσκολα με αμφισβητούμενο τέρμα τον πολύ καλο Έβρο Σουφλίου του καλά στημένου Πασχάλη Σταματάκη που αν και αδιάφορος άξιζε κάτι καλύτερο από την ήττα με 1-0.

Από την άλλη ο Ορέστης τρεις στροφές πριν το τέλος παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της ΑΕ Διδυμοτείχου αν και με βάση το πρόγραμμα δύσκολα φαίνεται ότι μπορεί να ανατρέψει το μεονέκτημα των δυο πόντων που έχει από την ΑΕΔ (φώτο orestisorestiadas.blogspot).

Στο παιχνίδι ο Εβρος έχασε μεγαλη ευκαιρία σε τατ α τετ με τον ΛΚελεσίδη στο 10′  αλλα ο Ορέστης στο 16′ άνοιξε το σκορ, φάση που αμφισβήτησαν διαμαρτυρόμενοι στον διαιτητή Κεσούδη οι Σουφλιώτες. Συγκεκριμένα σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Οτεμπέρη μετά από ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα Σειτανίδη, ο Δαρβούδης που ήταν φανερα οφ σαιντ στο φαόυλ με πλασέ εκανε το 1-0. Η ομάδα του Σουφλίου απείλησε έχοντας καποια καλες ευκαιρίες αλλα από το 43΄ αγωνιζόταν με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη αμυντικού του Μπάμνιου απόφαση που επίσης αμφισβήτησαν οι φιλιξενούμενοι.

Ο Ορέστης του πρωην πάικτη και προπονητή του εορτάζοντα Γιώργου Αραμπατζή, αγωνίστηκε χωρίς τον εκτελεστή του Χρύσανθο Μεμούρη δεν ήταν σε καλή μέρα και αυτό το εκμεταλλέυτηκε το Σουφλί που απέιλησε μετα από εκτελεση κόρνερ έχοντας δυο οριζόντια δοκάρια στο 52΄και το 68 με τον Μπετζέκα. Από πλευράς του και ο Ορέστης είχε τις δικές του ευκαιρίες με τους Πασχαλίδη, Δαρβούδη, Τζουμακίδη, Ντινούδης και τον Οτέμπερη. Οι διαιτητές Κεσούδης, Θεοδωρακέλης και Σαββούδης άφησαν πολλά παράπονα στους φιλοξενούμενους.

Στο 80′ της συνάντησης ο Σταματάκης έριξε στον αγώνα τον 15χρονο Δημήτρη Λαζίδη που έκανε το ντεμπούτο του.

Μετα το παιχνίδι ο Έβρος εξέδωσε ανακοίνωση ευχαριστώντας για την φιλοξενία αλλά αφήνοντας υπονοούμενα για την διαιτησία της συνάτησης: “Ευχαριστούμε την Διοίκηση του Ορέστη για την φιλοξενία. Επίσης με την ευκαιρία της ονομαστικής τους εορτής ευχόμαστε στον προπονητή του Ορέστη και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και προπονητή της ομάδας μας κ. Αραμπατζή Γεώργιο και στους ποδοσφαιριστες μας Λειβαδίτη, Πετκίδη και Σειτανίδη χρόνια πολλά με υγειά ευτυχία και κάθε επιτυχία.

Τέλος δυο λόγια για κάποιον Κεσούδη. Σαν Έβρος Σουφλίου από την αρχή σχεδόν του πρωταθληματος έχουμε επισημάνει την ακαταλληλότητα του συγκεκριμμένου διαιτητή. Για ένα περίεργο λόγο η επιτροπή διαιτησίας συνεχίζει να τον ορίζει σε παιχνίδια της ομάδας μας και αυτός με τις αποφάσεις του συνεχίζει να προκαλεί. Επειδή μάλιστα υπάρχουν και πολύ σοβαρές καταγγελίες από ποδοσφαιριστές μας για την συμπεριφορά του εντός αγωνιστικού χώρου θα εξετάσουμε το θέμα και θα κινηθούμε ανάλογα”.

ΟΡΕΣΤΗΣ (Αραμπατζής): Γαλλής, Στεφανίδης, Ντινούδης (73΄Αλεξακούδης), Πετρόπουλος, Τζουμακίδης, Παρασκευάς, Βουδούρης (61΄ Τρανόπουλος), Οικονόμου, Πασχαλίδης, Οτέμπερης, Δαρβούδης (84΄ Καστρινός).

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Σταματάκης): Σειτανίδης, Παπαναστασίου, Μπάμνιος Πετκιδης, Μπετζέκας, Μιχούδης, Λειβαδίτης, Κελεσίδης (80′ Λαζίδης), Πρεπούδης (60′ Λάζος), Κουρούδης (70′ Μυσιούδης), Κουτσούλας.