Όταν το λεωφορείο της Ντόρτμουντ (που έγινε απόψε στόχος έκρηξης) είχε εγκλωβιστεί σε τελωνείο του Έβρου

 

Σοκ στον αθλητικό και όχι μόνο κόσμο έχουν προκαλέσει οι τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης έκω από το λεωφορείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ, πριν από το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μονακό, που αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Τετάρτη (19.45).

Το περιστατικό συνέβη στο δρόμο Wittbräucker (10 χιλιόμετρα από το γήπεδο της Ντόρτμουντ) και χρησιμοποιήθηκε “ισχυρή εκρηκτική ύλη”, όπως τονίζουν πηγές της γερμανικής αστυνομίας που εκτιμά ότι στόχος των βομβιστών ήταν να αφήσουν πολλούς νεκρούς.

Πρόκειται για το πούλμαν που πριν δυόμισι χρόνια είχε εγκλωβιστεί στα σύνορα της Τουρκίας στην Θράκη, στην περιοχή της Αδριανούπολης, την ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της γερμανικής ομάδας, στην οποία αγωνίζεται και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, με την Γαλατάσαράι.

Τότε, το λεωφορείο είχε κολλήσει στο τελωνείο του Καπίκουλέ, στην πύλη του Καπετάν Αντόνοβο, για περισσότερο από μιάμισι ώρα, καθώς είχε πέσει θύμα μιας αποτυχίας του συστήματος ασφαλείας στον έλεγχο των εισερχόμενων προς Τουρκία, με αποτέλεσμα να μην επιτραπεί η είσοδός του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Ντόρτμουντ δεν ήταν φυσικά μέσα στο λεωφορείο, αφού ταξίδεψαν αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη. Μέσα στο λεωφορείο της ομάδας, ωστόσο, υπήρχαν υλικά που μεταφέρονταν για λογαριασμό του γερμανικού συλλόγου, ενόψει της αναμέτρησης για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το περιστατικό είχε μάλιστα επιβεβαιώσει ο Περιφερειακός Διευθυντής Θράκης Τελωνείων και Εμπορίου της Τουρκίας Μουσλούμ Γιαλτσίν, που εξήγησε  ότι το λεωφορείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ έπεσε θύμα ενός γενικότερου προβλήματος που παρουσιάστηκε στις ιντερνετικές συνδέσεις των τελωνείων σε όλη την Τουρκία.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ