Γ’ Εθνική: Βρήκε ρυθμό στην τέταρτη περίοδο η ΑΕ Κομοτηνής που κέρδισε δύσκολα τον Ιωνικό Ιωνίας

 

Βρίσκοντας ρυθμό και λύσεις στην τέταρτη περίοδο η ΑΕ Κομοτηνής νίκησε δύσκολα με 78-73 τον μαχητικό Ιωνικό Ιωνίας και παρέμεινε ισόβαθμη με τον Παναθλητικό στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα της Κομοτηνής ήταν στη μεγαλύτερη διάρκεια νευρική και άστοχη, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που βρίσκοντας λύσεις από μέση και μακρινή απόσταση έφτασε κοντά στο να πραγματοποιήσει μία από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στην πρώτη περίοδο, με τον Ιωνίκό να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 18-19. Στη δεύτερη περίοδο ο Ιωνικός διατηρούσε συνεχώς το προβάδισμα. Οι παίκτες της ΑΕ Κομοτηνής προσπαθούσαν να μειώσουν, αλλά η αστοχία και τα λάθη σε άμυνα και επίθεση επέτρεψαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης να προηγηθεί τέσσερις φορές με οκτώ πόντους και να κλείσει το ημίχρονο μπροστά με 42-47, αφού ο Λεχούδης κατάφερε με buzzer beater από τα δέκα μέτρα να μειώσει τη διαφορά.

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα της Κομοτηνής μπήκε δυνατά, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να προηγηθεί με 52-51, όμως και πάλι οι παίκτες του Ιωνικού είχαν την απάντηση και έκλεισαν την τρίτη περίοδο μπροστά με 56-60. Στην τέταρτη περίοδο οι παίκτες της ΑΕ Κομοτηνής βρήκαν ρυθμό και με σερί 13-2 η ομάδα της Κομοτηνής προηγήθηκε με 69-62. Οι παίκτες του Ιωνικού μείωσαν δύο φορές στους τρεις πόντους, όμως εκεί μίλησε ο Κουτσοβασίλης, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος παίκτης τη ΑΕ Κομοτηνής, ο οποίος με κρίσιμου πόντους και ριμπάουντ έδωσε τις λύσεις που ήθελε σε εκείνο το σημείο η ομάδα του, που έφτασε έστω και αγχωτικά στο τελικό 78-73.

Δεκάλεπτα: 18-19, 42-47 (ημίχρονο), 56-60, 78-73 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Ντόγκας, Χατζηχαρίσης

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Κοκκινόπουλος): Σταματέλος, 10 (2), Καραμανλής, Χονδρόπουλος 8, Βάκρινος, Λεχούδης 12 (2), Κουτσοβασίλης 25 (5), Καραμπέκης 12, Μπορμπίδης, Βαχαρίδης 2, Παλλάκης 7 (1)

ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ (Καραμουσαλίδης): Μητακίδης 10, Παναγιώτου 6, Ιγγλέζος 2, Γκούμας 6 (2), Σιδηροηλίας, Παπαδόπουλος 20, Κουλαξής 15 (1), Καλογεράτος 14 (4), Κούτε