Volley League: Στα ημιτελικά με πολυβόλο τον Γκονζάλες μετά από συγκλονιστικό ματς ο Παναθηναϊκός

 

Με τον αργεντίνο πρώην παίκτη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Πέπε Γκονζάλες να βρίσκεται σε μεγάλη μέρα και ως πολυβόλο να ολοκληρώνει τον αγώνα με 27 πόντους, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-2 σετ μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι τον Φοίνικα Σύρου στο τρίτο και τελευταίο μεταξύ τους ματς στην σειρά και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Volley league, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Οι «πράσινοι» δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά στην αναμέτρηση και έχασαν με χαρακτηριστική άνεση το πρώτο σετ. Στην συνέχεια όμως ανεβάζοντας την απόδοσή τους στο μπλοκ και την άμυνα κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να προηγηθούν. Στο τέταρτο σετ οι Συριανοί με τρία διαδοχικά μπλοκ από τον πρώην παίκτη της Ορεστιάδας Αλέξανδρο Χήρα και τον Μρντακ ισοφάρισαν σε 2-2 και οδήγησαν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Στο καθοριστικό πέμπτο σετ το «τριφύλλι» πήρε σημαντική διαφορά με το ξεκίνημα και πήρε τελική τη νίκη – πρόκριση στα ημιτελικά. Στην ημιτελική φάση η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ του Γκαρά, του Ανδρεάδη και του Κωνσταντινίδη, που απέκλεισε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και θα έχει το πλεονέκτημα έδρας, με το πρώτο παιχνίδι  την Μεγάλη Τρίτη.

Οι γηπεδούχοι που είχαν 19 πόντους από μπλοκ και πέντε άσους, είχαν όπως προαναφέρθηκε πρώτο σκόρερ τον Γκονζάλες με 27, ενώ 20 σημείωσε ο Μελγκαρέχο που είχε και πέντε μπλοκ. Ο Βραζιλιάνος Ρανγκέλ σημείωσε 13 πόντους με οκτώ μπλοκ, ενω διψήφιος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση και ο Τσίροβιτς με 10 πόντους και δύο άσους.  Ο εβρίτης λίμπερο Άκης Δαρίδης είχε ποσοστά 38% υποδοχή και 23% άριστες. Τα σετ της αναμέτρησης: 3-2 (16-25, 25-16, 25-19, 21-25, 15-7).