Ο φοιτητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής που μετέχει σε διεθνείς αγώνες ως «πιλότος» τυφλού ποδηλάτη

 

Δέκα χρόνια αθλητής ποδηλασίας πίστας ο 19χρονος Δημήτρης Σκιντζής από το Άργος, ζει τον τελευταίο ένα χρόνο στην Κομοτηνή ως φοιτητής στη Σχολή Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. και προετοιμάζεται σκληρά για διεθνείς διοργανώσεις στο αγώνισμα δρόμου ατόμων με αναπηρία.

Ο Δημήτρης Σκιντζής αγωνίζεται ως πιλότος στα άτομα με αναπηρία με προβλήματα τύφλωσης. Ένα διπλό ποδήλατο με δύο θέσεις φέρνει κοντά τους δύο αθλητές και τις προσπάθειές τους. «Εγώ οδηγώ. Κάνω πεντάλ, ο πίσω αθλητής κάνει το ίδιο πεντάλ με μένα. Εγώ είμαι τα μάτια του και τα χέρια του. Το ίδιο με μένα προσπαθεί και ο Νίκος Μανατάκης, ο τυφλός συναθλητής μου».

Τα πρώτα ερεθίσματα για την ενασχόληση με την αγωνιστική ποδηλασία τα πήρε από τον πατέρα του, όπως λέει, καθώς κι εκείνος αγωνίζονταν πολλά χρόνια. «Δύσκολο να μπορέσουμε να βρούμε συνθήκες πίστας, μια υπάρχει στην Αθήνα, αλλά είναι σε άθλια κατάσταση» δηλώνει αναφερόμενος στις συνθήκες προπόνησης.

Παράλληλα σημειώνει πως είναι 100% ικανοποιημένος από την Σχολή στην Κομοτηνή. «Έδωσα δεύτερη χρονιά εξετάσεις για να πετύχω την είσοδο μου στη Σχολή αυτή, ήταν το όνειρό μου από μικρός» σημειώνει μην κρύβοντας τους υψηλούς του στόχους: «Συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα του χρόνου και συνεχίζουμε. Πάντα με τον συνοδό μου τον Νίκο Μανατάκη. Να είμαστε καλά».

Η δημοσιογράφος Μαρία Νικολάου της ΕΡΤ Κομοτηνής πέτυχε τον Δημήτρη Σκιντζή να προπονείται στο δρόμο με τα αυτοκίνητα και τα μεγάλα φορτηγά οχήματα να πηγαινοέρχονται με μεγάλη ταχύτητα. Αμέσως τον φωτογράφισε και έσπευσε να του πάρει δηλώσεις, καθώς όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του κρατικού ραδιοφώνου, προετοιμάζεται σκληρά για το Γκραν Πριν της 1η Ιουλίου, αλλά και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο στις 7 Μαΐου.

 «Δύσκολες οι συνθήκες στο δρόμο, οι οδηγοί δεν δίνουν καμία προσοχή. Είναι επικίνδυνο.Προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί» παρατηρεί και ο ίδιος. Κι όταν του ζητήθηκε να σημειώσει ένα καλό μάθημα που του δίδαξε η ποδηλασία σημειώνει: «Μου έμαθε να μην τα παρατώ ποτέ. Ό,τι κι αν τύχει να μην το βάζεις κάτω.Σίγουρα θα έρθουν πολλές επιτυχίες κι αποτυχίες. Όταν θα έρθει η αποτυχία θα πρέπει να ξέρεις να τη διαχειριστείς και να μην το βάζεις κάτω. Να προσπαθείς ξανά και ξανά.»