«Μπλόκο» στα Χρυσωρυχεία Θράκης από τον Μανώλη Σιώπη που πάει για MVP (και) της φετινής σεζόν στον Πανιώνιο

 

Το δικό του μήνυμα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική – αλλά και στην Θράκη – έστειλε ο Μανώλης Σιώπης. Ο εβρίτης ποδοσφαιριστής αλλά και όλος ο Πανιώνιος στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου έδειξε την αλληλλεγγύη του στους κατοίκους της Χαλκιδικής.

Θα πείτε τι σχέση έχει η εξόρρυξη στην Χαλκιδική με αυτήν στην Θράκη; Φυσικά έχουν και παραέχουν. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία που έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα της εξόρρυξης τόσο στην Χαλκιδική όσο και στο Πέραμα του Έβρου και τις Σάπες του νομού Ροδόπης είναι και στις δύο περιπτώσεις η καναδική Eldorado Gold.

Αυτήν την εβδομάδα είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει η δίκη 21 κατοίκων της Χαλκιδικής για την υπόθεση του εμπρησμού του εργοταξίου στις Σκουριές και όλη η κινητοποίηση της πλατείας της Νέας Σμύρνης είχε προφανώς σχέση με αυτήν την υπόθεση. Ωστόσο τα γεγονότα στην Χαλκιδική δεν μπορούν να αφήνουν αδιάφορα τους Θρακιώτες.

Μπορεί τα Χρυσωρυχεία Θράκης, που έχουν περάσει στην ισιοκτησία της Eldorado επίσης, να τελούν… εν υπνώσει, ωστόσο μόλις την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η εταιρεία χρυσού φέρεται να έχει καταθέσει νέες αιτήσεις για γεωτρήσεις στην περιοχή του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών παράλληλα με την Χαλκιδική.

Μάλιστα, την αναζωπύρωση της δραστηριότητας της Εldorado Gold σε Χαλκιδική και Θράκη φαίνεται πως φέρνει η ανάδειξη του Δημήτρη Δημητριάδη ως νέου κοινού διευθύνοντος συμβούλου τόσο στην Ελληνικός Χρυσός A.E. της Χαλκιδικής όσο και στα Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.

Ο νέος μάνατζερ της εταιρείας έπλεξε το εγκώμιο των επενδύσεων σε ορυκτούς πόρους στην Ελλάδα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου παρεμπιπτόντως ήταν χορηγός και η «Χρυσωρυχεία Θράκης».

Ωστόσο σφοδρή είναι η αντίδραση των τοπικών κοινωνιών τόσο στην Χαλκιδική όσο φυσικά και στην Θράκη, όπου η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει απορρίψει τρεις αιτήσεις για μεταλλευτικές έρευνες της εταιρείας στην Θράκη (μία του 2003 και δύο του 2014), για λόγους δημοσίου συμφέροντος που ανάγονται στην ασφάλεια της χώρας.

Κάπως έτσι λοιπόν, ο Μανώλης Σιώπης έστειλε από τη Νέα Σμύρνη το μήνυμά του, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του Πανιωνίου, που ειδικά για την περίπτωση του θρακιώτη άσσου δεν φτάνει μόνο μέχρι την Χαλκιδική αλλά είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι επεκτείνεται και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Θράκη, που έχει ξαναμπεί στο στόχαστρο των χρυσοθήρων.

Αξίζει μάλιστα να τονιστεί ότι ο Σιώβπης προχωρά σε αυτήν την κίνηση την ώρα που στην ιστοσελίδα panionianea τρέχει ψηφοφορία για την ανάδειξη του MVP της φετινής εκπληκτικής πορείας της ομάδας στο πρωτάθλημα της Super League, όπου οι κυανέρυθροι φιγουράρουν στην 2η θέση. Ο Σιώπης, με καταμετρημένες πάνω από 1.000 ψήφους, προηγείται με μεγάλη διαφορά 150 ψήφων του δεύτερου Παναγιώτη Κόρμπου και είναι πολύ πιθανό να αναδειχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πολυτιμότερος παίκτης του Ιστορικού, αφού είχε αναδειχθεί MVP και πέρσι.

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΩΤΗ ΠΑΙΚΤΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ