Αποκάλυψη του (παραιτηθέντος) Αμοιρίδη: «Πάνω από 35.000 ευρώ κόστισε στους Θρακιώτες ο ερχομός της Εθνικής Ομάδας στην Ξάνθη»

 

Το ποσό των 35.000 ευρώ τουλάχιστον κόστισε στους Θρακιώτες ο ερχομός της Εθνικής Ομάδας τις παραμονές του Ευρωμπάσκετ για το τετραεθνές φιλικό τουρνουά που διοργανώθηκε στην Ξάνθη τον Αύγουστο του 2015.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο τότε αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑM-Θ Μιχάλης Αμοιρίδης, στο περιθώριο του μείζονος θέματος που δημιουργήθηκε τις παραμονές του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος και τους λόγους που επικαλέστηκε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος για την μη διεξαγωγή του στην Ξάνθη.

O Μιχάλης Αμοιρίδης την Τετάρτη (15/3) υπέβαλε στον νυν περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο την παραίτησή του από τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί από τον  Γιώργο Παυλίδη. «Μετά την ανάθεση από εσάς, αυτών, αφενός σε θεματικό αντιπεριφερειάρχη και αφετέρου σε περιφερειακό σύμβουλο και προκειμένου να μην υπάρξει σύγχυση κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, σας υποβάλω την παραίτηση μου από το σύνολο των αρμοδιοτήτων που μου ανατέθηκαν», αναφέρει ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης.

Όπως προαναφέρθηκε, ο Αμοιρίδης ήταν ωστόσο εκ των αρμοδίων που διαχειρίστηκαν μεταξύ άλλων και τον ερχομό της Εθνικής Ομάδας στην Ξάνθη και μετά την περίφημη δήλωση Βασιλακόπουλου περί μουσουλμανικής μειονότητας, είχε κάνει μια δήλωση που περιέιχε και αποκαλύψεις.

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης πρέπει να θυμάται ότι για τη συνδιοργάνωση του διεθνούς τουρνουά 4 εθνικών ομάδων στο Αμοιρίδιο, η Περιφέρεια ΑΜΘ δαπάνησε πάνω από 35.000 ευρώ, πέραν άλλων διευκολύνσεων που έλαβε από το Δήμο και άλλους τοπικούς φορείς και των εισπράξεων από το εισιτήριο που υπήρχε και πήγε στα ταμεία της ΕΟΚ εξολοκλήρου», ανέφερε ο Μιχάλης Αμοιρίδης σε σχέση με τα άγνωστα παρασκήνια εκείνης της ανόδου της Εθνικής Ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι και η διαμονή της Εθνικής είχε καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη και προσωπικά τον Χρήστο Πανόπουλο, που δεν δέχθηκε ευρώ για την φιλοξενία των διεθνών επί πέντε μέρες στο Σαλέ. Επιπλέον, όπως αποκαλύπτει ο Αμοιρίδης, τα διαφημιστικά σποτάκια για την ΠΑΜ-Θ, που έπαιξαν τότε στην ΕΡΤ, ήταν κατόπιν συνεννοήσεως του ιδίου και με εντολή αείμνηστου Γ. Παυλίδη, τότε Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, ευγενική χορηγία της ΕΡΤ και μόνο, «ενώ η ΕΟΚ το μόνο που προσέφερε ήταν κάποια δευτερόλεπτα στις ηλεκτρονικές διαφημιστικές πινακίδες εντός του γηπέδου».

Υπενθυμίζεται ότι την πρωτοβουλία για τον ερχομό της Εθνικής Ομάδας στην Ξάνθη είχε αναλάβει ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, ο οποίος ανέλαβε και την πρωτοβουλία για την διεξαγωγή στο Αμοιρίδειο του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, αλλά ήταν και εκείνος που είχε την πιο σφοδρή αντίδραση όταν πληροφορήθηκε τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου περί μουσουλμανικής μειονότητας που αποτέλεσε εμπόδιο για τον ερχομό της διοργάνωσης στην Θράκη.