Football League: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στις ομάδες εκτός Θράκης

 

Με την 19η αγωνιστική συνεχίστηκε το πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Football League. Αρκετοί ποδοσφαιριστές και προπονητές με πέρασμα από ομάδες της Θράκης, συμμετέχουν με διάφορες ομάδες στο πρωτάθλημα της Football League.

Ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Στην αγωνιστική αυτή αν και αρκετοί αγωνίστηκαν μόνο ο Μουμίν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα.

Απόλλων Σμύρνης-Σπάρτη 1-0: Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κατάφερε να πάρει τη νίκη για ακόμη μια αγωνιστική. . Στον πάγκο οι Ταΐρης, Ομπόντο, ο πρώην χαφ της Ξάνθης και του Πανθρακικού Τσιάρας, ο εβρίτης Χιντζίδης και ο τραυματίας πρώην του Πανθρακικού Τζάνης. Για τη Σπάρτη βασικός αγωνίστηκε ο Σιώπης ενώ στο πάγκο έμεινε ο Παπαχρήστος, ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού.

Παναιγιάλειος – Καλλιθέα 2-0: Βασικός για τους φιλοξενούμενους ο τερματοφύλακας Γκαραβέλης με πέρασμα από Πανθρακικό και Ξάνθη στην οποία και ανήκει.

Αγροτικός Αστέρας – Χανιά 2-0: Από τον Αστέρα που παρατάχθηκε στον πάγκο χωρίς τον Νίκο Νεντίδη που απομακρύνθηκε,  βασικοί αγωνίστηκαν οι Τριανταφυλλάκος,όπως και ο Αργυρίου και Μπουτζίκος πρωην παίκτες του Πανθρακικού.

Αιγινιακός – Αρης 0-1: Δύσκολα πέρασε από το Αιγίνιο ο Άρης με βασικό τον Μπαργκάν και για πρώτη φορά ως αλλαγή ο Λάζαρος Χαριτωνίδης ενώ στο πάγκο έμεινε ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Νίκος Τσουμάνης. Για τους γηπεδούχος βασικός αγωνίστηκε ο πρώην του Πανθρακικού Μήλιος ενώ ως αλλαγή στο 54′ μπήκε  ο πρωην της Ξανθης Ενέα Γκατζολάρι. Στον πάγκο έμεινε ο Φασίδης

Πανσερραϊκός – Τρίκαλα 0-3: Μεγάλη νίκη πέτυχαν τα Τρίκαλα μέσα στις Σέρρες με το ένα εκ των τριών γκολ να είναι του Μπερτράν Ρομπέρ. Βασικοί Μουμίν, Ριζογιάννης και Μπαϊκαρά που έγινε αλλαγή στο 73′. Για τον Πανσερραϊκό βασικός αγωνίστηκε για 90′ ο Γαβριηλίδης, πρώην παίκτης του Πανθρακικού.

Κισσαμικός – Λαμία 1-2: Συνεχίζει τη τρελή πορεία η Λαμία που κέρδισε και εκτός έδρας με τον πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης Τσέναμο να μη βρίσκεται ούτε αυτή την εβδομάδα κάτω από τα γκολπόστ της Λαμίας ενώ ούτε και ο Πεταυράκης ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού είχε χρόνο συμμετοχής. Ο Κισσαμικός ξεκίνησε με βασικό τον Τσερκέζο να αγωνίζεται μέχρι και το 70′ που τραυματίστηκε και τους Νικόλτση και Κουρέλλα να αγωνίζονται σε όλο τον αγώνα. Στο 40′ μπήκε στο παιχνίδι και ο Μπουγαϊδης, πρώην παίκτης του Πανθρακικού.

Αχαρναϊκός – Πανελευσινιακός 0-0: Για την Ελευσίνα δεν αγωνίστηκε ο Λευτέρης Σακελλαρίου.

Καλλονή – ΟΦΗ 1-2:  Νέα νικη για τον ΟΦΗ που με τον Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο δέιχνει βελτιωμέμος αν και είναι πολύ πίσω από τους πρωτοπόρους. Βασικός ο εβρίτης πρώην παίκτης της Ξάνθης Κομεσίδης ενώ στο 70′ μπήκε και ο Πάγκαλος.

Δεν αγωνίστηκαν οι Δημήτρης Κουτσόπουλος, Κωνσταντίνος Ζδράβος και Μηνάς Χαλκιαδάκης αφού η Καρδίτσα νίκησε ανευ αγώνα τον Πανθρακικό.