Volley League: Με το μυαλό στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” και στο Εθνικός-Κύζικος παρά στον Παναθηναϊκό η Ορεστιάδα (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Η αναμέτρηση για την 19η αγωνιστική στο γυμναστήριο του Πανελληνίου ανάμεσα στον δεύτερο στη βαθμολογία Παναθηναϊκό και την ουραγό αλλά ανεβασμένη αγωνιστικά Ορεστιάδα έχει ξεκάθαρο φαβορί (15:00, LIVE ThrakiSportS) όπως και ο αγώνας στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” ανάμεσα σε Εθνικό και Κύζικο δυο ώρες αργότερα (17:00, LIVE ThrakiSportS), με το μυαλό του ΑΟΟ να ειναι περισσότερο ωστόσο στον Έβρο παρά στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα ο ΑΟΟ ελπίζει σε καθαρή ήττα από τον Εθνικό της Κύζικου που έχει 10 βαθμούς, αφού μετά τις δύο νίκες που σημείωσε στην έδρα της επί της Κυζίκου και της Παναχαϊκής έχει ανέβει στους 7 βαθμούς και βρίσκεται στο -3 από την 11η ομάδα και αυτό της επιτρέπει να ελπίζει στην είσοδο της στα πλέι οφ. Ο Μπάμπης Σταματόπουλος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του.

Ο κεντρικός της Ορεστιάδας Γιώργος Πεντίδης είπε: «Η ομάδα μου είναι σε καλή κατάταση και με ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί της Παναχαϊκής και την πρόκριση στο φάιναλ-4 του κυπέλλου. Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο και θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε κάτι θετικό που θα μας βοηθήσει να μείνουμε εντός των πλέι οφ. Από την αρχή έλεγα που εάν αλλάξει η ψυχολογία θα μπορούμε να κάνουμε πολλά και αυτό το αποδείξαμε».

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύο ήττες από τον Ολυμπιακό την Καθαρά Δευτέρα και θέλει να ανακάμψει άμεσα ώστε να διατηρήσει το μικρό αλλά πολύτιμο προβάδισμα έναντι του ΠΑΟΚ για την προνομιούχο 2η θέση της κανονικής περιόδου. Πρόβλημα υπάρχει με τον Θάνο Μαρούλη ο οποίος έχει ενοχλήσεις στο ισχύο και η συμμετοχή του είναι αμφίβολλη. Εάν δεν αγωνιστεί τη θέση του θα πάρει ο Ίωνας Ρεζκ.

Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Χαραλαμπίδης: «Δεν υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Η Ορεστιάδα μπορεί να είναι τελευταία στη βαθμολογία αλλά έχει ανέβει αγωνιστικά και ψυχολογία. Η δική μας ψυχολογία δεν είναι και στα καλύτερα της μετά τα τελευταία αποτελέσματα αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να αφοσιωθούμε στο στόχο του πρωταθλήματος. Αν χάσουμε βαθμό από την Ορεστιάδα θα έχουμε προβλήματα. Με τρίποντο η ψυχολογία μας θα αλλάξει και θα μπούμε δυνατά ώστε να κρατήσουμε την 2η θέση».

Διαιτητές θα είναι οι Μουλά και Κυριοπούλου. Από το 1998 οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων η Ορεστιάδα και ο Παναθηναϊκός έχουν αναμετρηθεί 25 φορές για το πρωτάθλημα με τους αθηναϊους να προηγούνται στις νίκες με 18-7. Τελευταία νικη του ΑΟΟ στην Αθηνα τη σεζόν 2002-03 με 0-3 στις 4/1/2003.

Στο άλλο παιχνίδι ο πέμπτος Εθνικός Αλεξανδρούπολης που έχει 30 βαθμούς θα φιλοξενήσει την Κύζικο Νέας Περάμου θέλοντας να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του και η Κύζικος για να βελτιώσει τη θέση της ενόψει των πλέι άουτ.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προέρχεται από τρεις εντυπωσιακές νίκες με Φοίνικα, Ηρακλή και Κηφισιά που τον εκτόξευσαν στην 5η θέση της βαθμολογίας. Οι Εβρίτες έχοντας πετύχει με τo παραπάνω το στόχο τους για την κανονική περίοδο βλέπουν χωρίς πίεση όλο και υψηλότερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.

«Παίζουμε στην έδρα μας μετά τη νίκη στο Φοίνικα και είμαι βέβαιος πως οι καλές εμφανίσεις και οι νίκες θα φέρνουν ακόμα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Η Κύζικος θέλει να αποφύγει τα πλέι άουτ και είναι επικίνδυνη ομάδα που χρειάζεται προσοχή. Είναι ακόμα μία δοκιμασία για την ομάδα μας. Είμαστε σε καλή κατάσταση και να συνεχίσουμε το δρόμο των επιτυχιών. Δεν είναι αυτοσκοπός η 4η θέση. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και καλές εμφανίσεις στα πλέι οφ. Στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας», δήλωσε ο φορμαρισμένος κεντρικός του Εθνικού Κάσσανδρος Στίγγας.

Η Κύζικος ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη χωρίς ο Νίκος Νεόφυτος να υπολογίζει και πάλι τον βραζιλιάνο διαγώνιο Ντιάγκο Ματσιέλ ο οποίος συνεχίζει την θεραπεία στο πόδι του ώστε να είναι έτοιμος στα πλέι άουτ. Η ομάδα της Νέας Περάμου έχει 4 νίκες στο πρωτάθλημα και μόνο μία εκτός έδρας (επί της Παναχαϊκής). Με 10 βαθμούς μοιράζεται την 10η θέση μαζί με την Παναχαϊκή.

Ο προπονητής της Κυζίκου Νίκος Νεόφυτος είπε: «Περιμένουμε την επιστροφή του Ματσιέλ και μέχρι τότε θα παίζουμε με σύνθεση ανάγκης. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε όλοι καλά στα πλέι άουτ που θα παιχτεί η παραμονή. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα παλέψουμε στην Αλεξανδρούπολη. Ο Εθνικός δεν έχει φτάσει τυχαία τόσο ψηλά. Έχει πολύ καλή ομάδα με παράδοση και έδρα και πρέπει να έχουμε δύναμη και διάρκεια για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Διαιτητές της αναμέτρησης οι Θεμελής, Τζεπικινλής. Στον Α΄γύρο ο Εθνικός νίκησε την Κύζικο στην έδρα της 3-0.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ VOLLEYLEAGUEΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ 4 ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ