Νέα επική δήλωση Πανόπουλου για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών! Το CΝΝ, το Eurosport και το Canal Plus

 

Η προτεινόμενη ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων στις ΠΑΕ της Super League δεν αποκλείεται ακόμη και να “τινάξει στον αέρα” την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που είναι σε ισχύ μέχρι το 2019.

Στο διοικητικό συμβούλιο της Super League αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από τους κ. Στράτο, Κωστούλα και Μποροβήλο που θα εξετάσει το πώς θα μοιραστούν οι ΠΑΕ τα λεφτά από την NOVA. Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι αλλά δεν τέθηκε προς ψήφιση όπως και το υπόλοιπο “πακέτο” της αναδιάρθρωσης και πήρε αναβολή για τις 24 Μαρτίου, προβλέπει μείωση της παραμέτρου της “εμπορικότητας” στην κατανομή των εσόδων για τις μεγάλες ΠΑΕ από 50% σε 13%.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το “big-4” του ελληνικού πρωταθλήματος (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) θα χάσει λεφτά από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα πάνε στα ταμεία των υπόλοιπων ΠΑΕ.

Στο διοικητικό συμβούλιο ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης πήρε το “οκ” από τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ πως αν συμφωνήσουν οι υπόλοιπες ομάδες με την ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και καλυφθεί το ποσό που θα χάσουν από άλλα κριτήρια, τότε θα συμφωνήσουν και αυτοί. Ο Παναθηναϊκός δεν απάντησε θετικά. Στην ερώτηση, μάλιστα, του Χρήστου Πανόπουλου αν οι τέσσερις μεγάλοι θέλουν να “σπάσει” η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η απάντηση από τον Χρήστο Παναγόπουλου του Παναθηναϊκού ήταν “αν τεθεί τέτοιο θέμα, είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουμε”.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τις παρακάτω δηλώσεις του Χρήστου Πανόπουλου μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλείου:

«Επειδή η εκτίμηση μου είναι ότι οι μεγάλες ομάδες θέλουν να αγοράζουν χρόνο, σαν Ξάνθη πάντα μιλώντας, εκφράστηκα και είπα “πέστε μας, θα ήθελα να γνωρίζω από τις ιδιοκτησίες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ αν θα εύχονταν οι ομάδες τους να αποχωρήσουν από την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση αντί να αγοράζουν χρόνο όπως είναι η εκτίμηση της Ξάνθης”.

Μου είπαν – και είναι αυτονόητο – ότι δεν μπορούν να απαντήσουν σε αυτό, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό ο οποίος είπε ότι “αν τεθεί τέτοιο θέμα, εμείς είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουμε από την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση με κάποιους όρους”»

Στη συνέχεια και σε ερώτηση αν διάσπαση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σημαίνει και το τέλος της Super League, είπε: «Άλλο Super League, άλλο κεντρική τηλεοπτική διαχείριση. Θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει Σούπερ Λίγκα με κεντρική τηλεοπτική διαχείριση που θα είναι σε ένα κομμάτι 12 ομάδες και σε ένα άλλο 4 ομάδες με ξεχωριστά συμβόλαια με το CΝΝ, το Eurosport, το Canal Plus ή ότι θέλουν».