Σεμινάριο Τένις από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ορεστιάδας

 

Σεμινάριο με θέμα «Η Αντισφαίριση στο Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο: Διδακτική μεθοδολογία» πραγματοποιεί το Σάββατο 11 Μαρτίου ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ορεστιάδας μαζί με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.),  τον ομοσπονδιακό προπονητή αντισφαίρισης κ. Χρήστος Μούρτζιος, τη Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Θράκης κ. Ξανθή Κωνσταντινίδου και τον Δήμο Ορεστιάδας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι διδάσκουν σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στο κλειστό γήπεδο “Νίκος Σαμαράς” με εισηγητή τον ομοσπονδιακό προπονητή αντισφαίρισης κ. Χρήστο Μούρτζιο.

Το πρώτο μέρος αφορά στην θεωρητική προσέγγιση του γνωστικού, αθλητικού αντικειμένου. Θα αναλυθεί λεπτομερώς, μέσα από καρτέλες μαθημάτων, ο τρόπος παρουσίασης και εισαγωγής του αθλήματος στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ θα συζητηθούν τα σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, τα αντικείμενα εκμάθησης που μπορούν να διδαχθούν στο σχολείο, ο τρόπος οργάνωσης του μαθήματος, οι δραστηριότητες που μπορούν να ενταχθούν και στο πως μπορεί να γίνει η ανατροφοδότηση των μαθητών για το κάθε αντικείμενο μέσα από διάφορες προτεινόμενες ερωτήσεις.

Το δεύτερο είναι το βιωματικό μέρος όπου οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την πράξη, να βιώσουν το πώς μπορούν να ξεκινήσουν την εκμάθηση του αθλήματος στα παιδιά ενώ θα υπάρξει επίδειξη προασκήσεων που αφορούν στην εκμάθηση βασικών κινητικών δεξιοτήτων μέσα από το τένις, ώστε σταδιακά να ενταχθούν τα παιδιά και αβίαστα να χρησιμοποιήσουν τις ρακέτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here