Γ’ Εθνική: Υπέκυψαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Προσκυνητές από την Καλαμαριά

 

Οι καιρικές συνθήκες, η κατάσταση του γηπέδου αλλά και οι απουσίες έπεσαν καθοριστικό ρόλο στην ήττα που δέχθηκε η Δόξα Προσκυνητών το απόγευμα της Κυριακής από τον ανωτερο Απόλλωνα Καλαμαριάς που με 4 γκολ στο δεύτερο μέρος καθάρισε εύκολα το παιχνίδι.

Τα πράγματα για τη Δόξα ήταν δύσκολα από την αρχή καθώς το παιχνίδι ήταν αμφίβολο αν θα ξεκινήσει λόγω της έντονης βροχόπτωσης στη Κομοτηνή, ωστόσο η βροχή ηρέμησε και οι διαιτητές αποφάσισαν τη διεξαγωγή του αγώνα. Ο Απόλλωνας δεν βρισκόταν σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση αλλά με ένα πολύ δυνατό ρόστερ ήθελε πάση θυσία την νίκη για να περάσει πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας προσπερνώντας την Δοξα Δραμας που προπορεύεται 2 βαθμούς κάτι που δε κατάφερε καθώς η Δόξα με τον πρώην Πάνθρακα Ιγκόρ κέρδισε τον Μακεδονικό Φούφα.

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα η Δόξα είχε με ευκαιρία με τον Κατσαρό με ωραία ατομική προσπάθεια ο οποίος σούταρε με το αριστερό και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μένκα. Στη συνέχεια τη κατοχή της μπάλας είχε κατά βάσει ο Απόλλωνας με πρώτη καλή ευκαιρία στο 9′ με τον Γεωργιάδη. Στο 32′ ο Πόποβιτς του Απόλλωνα σκοράρε, αλλά ακυρώνεται το τέρμα, αφού η μπάλα έχει περάσει την τελική γραμμή, σύμφωνα με την υπόδειξη του βοηθού. Λίγα λεπτά αργότερα ευκαιρία είχε και ο Κειτά που σουτάρε ο Μένκα απομακρύνε με το ένα χέρι. Τελευταία καλή ευκαιρία του παιχνιδιού την είχε και πάλι ο Απόλλωνας με τον Συμελίδη να αστοχεί σε τετ α τετ με τον Αγγελόπουλο.

Γενικότερα το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό εξαιτίας του κακού αγωνιστικού χώρου που δε βοηθούσε καθόλου τις δυο ομάδες για αξιόλογες φάσεις. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ” φορτσάτοι” και πέτυχαν γκολ μόλις στο 46′ όταν μετά απο κόρνερ του Απόλλωνα , η μπάλα κόλλησε μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Καλογέρης έκανε μία συρτή σέντρα σουτ και με εξουδετερωμένο τον Αγγελόπουλο ο Καλαϊτζίδης με προβολή στην κενή εστία άνοιξε το σκορ. Από το πρώτο γκολ και μετά η Δόξα έδειξε να χάνει έδαφος στο γήπεδο και οι ευκαιρίες της ήταν λιγοστές.

Στο 58′ οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματα τους και αυτή τη φορά με τον Κομοτηναίο και πρώην παίκτη του Πανθρακικού Δημήτρη Χασομέρη. Ο Γεωργιάδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Χασομέρης σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε με κεφαλιά το 0-2. Από το 77′ και μετά ο Πουρλιάκας άρχισε τις αλλαγές οι οποίες όμως δεν έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο στην εμφάνιση των Προσκυνητών γεγονός που εκμεταλλέυτηκε ο Απόλλωνας για να σκοράρει άλλες δύο φορές.

Στο 84′ γίνεται το 0-3 με τον Πόποβιτς, ο οποίος πήρε την μπάλα ανάμεσα στη σέντρα και τη μεγάλη περιοχή της Δόξας, είδε εκτός θέση τον Αγγελόπουλο και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας των Προσκυνητών. Το τελευταίο γκολ ήρθε δύο λεπτά αργότερα με τον Χατζηδημητρίου στην πρώτη του επαφή με την μπάλα βρήκε ωραία τον Ν’ Λουντούλου, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αγγελόπουλου.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Πουρλιάκας):Αγγελόπουλος, Δημητριάδης, Κελεσίδης, Λειβαδιώτης, Λεφής, Τρίχας, Ιωαννίδης, Kλής, Κεϊτά, Βάσκος, Κατσαρός

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Καλαϊτζίδης): Μένκα, Αμαραντίδης, Φάμπιο, Χασομέρης, Καλαιτζιδης, Καπίας, Γεωργιάδης, Καλογέρης, Συμελίδης, Ν΄Λουντούλου, Πόποβιτς