Δεν άφησαν τίποτα οι βάνδαλοι! Κατέστρεψαν μέχρι και τους σκληρούς δίσκους με το αρχείο της ιστορίας του Ορφέα Ξάνθης

 

Έχουν περάσει ήδη σχεδόν τρεις ημέρες από το περιστατικό της διάρρξης των γραφείων του Ορφέα Ξάνθης, της κλοπής δεκάδων αντικειμένων αλλά και του βανδαλισμού τους, ακόμα και την πυρπόληση του λεωφορείου της ομάδας. Οι υλικές ζημιές υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, αλλά αυτό που έχει στεναχωρήσει περισσότερο από όλα τον Μπάμπη Χατζημεστή δεν είναι αυτές.

Πέρα από τις όποιες καταστροφές, το πιο σημαντικό για τον ιδιοκτήτη της ομάδας είναι ότι καταστράφηκε και το ιστορικό αρχείο του συλλόγου. Συγκεκριμένα, οι βάνδαλοι έκλεψαν σκληρούς δίσκους με τα αρχεία, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Μαχητής». Εκεί υπήρχαν φωτογραφίες από την πιο πρόσφατη αλλά και την παλιότερη ιστορία του συλλόγου, ακόμα και ασπρόμαυρες εικόνες από τις πρώτες μέρες μετά την ίδρυσή του. Υπήρχαν παλιά δελτία παλαιμάχων ποδοσφαιριστών αλλά και βίντεο που είχαν διασωθεί για να κρατούν ζωντανή τη μνήμη.

Είναι χαρακτηριστική η μανία των δραστών, που έκαναν ζημιές ακόμα και στις αναρτημένες στους τοίχους φωτογραφίες της ιστορίας του συλλόγου και των παλαιμάχων του ΑΟΞ, ενώ κατέστρεψαν ακόμη και το εικονοστάσιο του Αγίου Γεωργίου. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι οι ζημιές και τα κλοπιμαία θα μπορέσουν έστω και με κόπο και ιδρώτα να αντικατασταθούν. Οι σκληροί δίσκοι με την ιστορία, έχει σβήσει από ένα μένος, μίσους και πάθους κάποιων να προβούν σε αυτές τις καταστροφές.

Ο ίδιος ο Μπάμπης Χατζημεστής και μέσω του ThrakiSportS ευχαρίστησε από την πρώτη στιγμή την αστυνομία που ασχολήθηκε με την υπόθεση και έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών. Ωστόσο σχεδόν τρία 24ωρα πλέον μετά το περιστατικό, δεν υπάρχει ούτε σύλληψη αλλά ούτε και επίσημη ενημέρωση…