«Το άλμπουμ της ζωής μου»: Ο Γιώργος Κατρανίτσας αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες του φωτογραφίες

 

Επιμέλεια αφιερώματος: Έλενα Καρατζίδου

Αποτελεί ίσως από τα γούρια των ομάδων, καθώς με τη μεταγραφή του φέρνει ταυτόχρονα τύχη και καλά αποτέλεσματα. Παράλληλα θεωρείται από τα ταλέντα της Ξάνθης και είναι από τους πολυταξιδεμένους, με αγαπημένο προορισμό μέχρι τώρα, εκτός από τη Θράκη, τη Κρήτη. Πτυχιούχος ” προπονητής”  πήρε και το δίπλωμα Uefa B’ μαζί με τους υπόλοιπους 19 κορυφαίους απόφοιτους της σειράς του στα ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Συνεπώς, το χει …σπουδάσει το άθλημα.

Ο Γιώργος Κατρανίτσας, γέννημα θρέμμα της Ξάνθης, ξεκίνησε από πολύ μικρός την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο στη πόλη του. Η αγάπη του για την μπάλα ήταν μεγάλη και εντάχθηκε στον ΑΠΟΞ περίπου στα 6 του χρόνια. Στη συνέχεια και αφού κυνηγούσε το κάτι παραπάνω, εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ξάνθης, εκεί όπου άρχισε σιγά σιγά κατάλαβε ότι αυτό ήταν που ήθελε να κάνει στη ζωή του. Μεγάλωσε κυριολεκτικά και μεταφορικά μέσα στις ακαδημίες της Ξάνθης και εκτός του εγχώριου πρωταθλήματος, συμμετείχε και σε πολλά τουρνουά στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία, φέρνοντας ακόμη και το κύπελλο από τη Γερμανία.

Κάποια στιγμή έπρεπε να βάλει μια άνω τελεία -όπως φάνηκε στη πορεία- στο κεφάλαιο Ξάνθη και να ωριμάσει ποδοσφαιρικά σε μια άλλη ομάδα, διαφορετική από αυτήν που ήταν τόσα χρόνια. Επόμενος σταθμός, ένα νησί αρκετά μακριά από το σπίτι μου και τη παλιά του ομάδα. Η Ζάκυνθος είναι αυτή που τον προσεγγίζει και το δίνει το …χρίσμα του επαγγελματία ποδοσφαιριστή στην ηλικία των 19 χρόνων. Μέσα σε αυτή τη χρονιά χαρίζει 3 γκολ στην ομάδα της Ζακύνθου και κάνει μια εξαιρετική χρονιά, κάτι που προσέχουν και οι άνθρωποι του Πλατανιά.

Η ομάδα των Χανίων αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική και έχει θέση ως στόχο την άνοδο στη Football League. Ο Γιώργος Κατρανίτσας ταξιδεύει στη Κρήτη και υπογράφει με τον Πλατανιά, φέρνοντας και το γούρι καθώς ο στόχος επετεύχθη και ο Πλατανιάς πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση. Ωστόσο, μια σειρά από συγκυρίες οδηγούν, τελικά, την ομάδα στη Football League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Παρότι ήταν καλή χρονιά, επέλεξε να επιστρέψει πίσω στη πατρίδα ώστε να συνεχίσει τις σπουδές τους στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Παράλληλα βρίσκει ποδοσφαιρική στέγη στον Έβρο Σουφλίου και πανηγυρίζει μαζί του την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Δυο χρόνια αργότερα αποφασίζει ν’ αλλάξει ομάδα, παραμένοντας όμως στον Έβρο συνεχίζοντας τη ποδοσφαιρική του καριέρα στον Εθνικό, βρίσκοντας αντίπαλο ακόμη και τον Άρη. Στη συνέχεια ταξιδεύει ξανά στη Κρήτη και τα Χανιά, αυτή τη φορά για τον ΑΟ Χανιά, απόφαση που τελικά δεν τον ικανοποίησε καθώς η παρουσία του στον ΑΟ Χανίων δεν ήταν αυτή που θα ήθελε και ο ίδιος. Επέστρεψε ένα 6μηνο αργότερα, για λίγο στα γνωστά λημέρια του Εθνικού και τελικός του προορισμός ήταν το ”σπίτι” του: η Ξάνθη και ο Ορφέας Ξάνθης.

Του ζητήσαμε, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα από κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει ο ίδιος τις 20 φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που τον έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία του.

O Γιώργος Κατρανίτσας ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις 20 αγαπημένες φωτογραφίες του και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν τον Γιώργο Κατρανίτσα μέσα από τα μάτια του… Γιώργου Κατρανίτσα!