Κύπελλο Ελλάδος: Γλίτωσε το κάζο ο Παναθηναϊκός των Εβριτών από τους… Εβρίτες του ΟΦΗ της Α2 Κατηγορίας

 

Μετά τον ΠΑΟΚ που απέκλεισε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» το δεύτερο χρονικά «εισιτήριο» για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, ξεπερνώντας το εμπόδιο του «μαχητικού» ΟΦΗ και επικρατώντας με 3-2 σετ μέσα στο κατάμεστο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και αιφνιδίασε τον ΟΦΗ που προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να χτίσουν διαφορά και να πάρουν εύκολα το πρώτο σετ. Ωστόσο στο δεύτερο  οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμό, αν και το έχασαν και αυτό.

Παρόλα αυτά, στο τρίτο σετ ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος και μείωσε, ενώ αποκτώντας αυτοπεποίθηση, μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι, κατέκτησε και το τέταρτο σετ με 28-26 και οδήγησε την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ, όπου τελικά οι πράσινοι πήραν την πρόκριση. Τα σετ: 2-3 (13-25, 19-25, 25-17, 28-26, 8-15).

«Η διαφορά δυναμικότητας είναι δεδομένη, αλλά βγάλαμε ψυχή και ακολουθώντας κάποια πράγματα όταν αδράνησε ο Παναθηναϊκό, μπορέσαμε να κοντράρουμε. Μπορεί να αγωνιζόμαστε στην Α2 αλλά αρκετά από τα παιδιά έχουν εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία και έτσι ήμουν σίγουρος ότι θα ήμασταν ανταγωνιστικοί. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση μας, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα», είπε ο εβρίτης προπονητής του ΟΦΗ Δημήτρης Ζλατιλίδης.

Ο Ζλατιλίδης χρησιμοποιησε στο αρχικό σχήμα της ομάδας του τους Δημητρούδη, Κυριακίδη και λίμπερο τον Αρχοντούδη ενώ από την πλευρά του Παναθηναϊκού αγωνίστηκαν στο αρχικό σχήμα ο πρώην παίκτης του Εθνικού Πέπε Γκονζάλες και ως λίμπερο ο Δαρίδης, ενώ πέρασε ως αλλαγή και ο Θωμάς Δημητριάδης.