Η σιωπή του δημάρχου Κομοτηνής για τον Πανθρακικό και το «κατόπιν εορτής» ραντεβού με Τζελέπη-Καραολάνη

 

Μπορεί ο Πανθρακικός να έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Super League, ωστόσο οι παρασκηνιακές συζητήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν και να γίνονται, καθώς αποτελεί ένα σύμβολο για την πόλη της Κομοτηνής και όλοι όσοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεσή του θέλουν να εργαστούν ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή να επιστρέψει στα επαγγελματικά δρώμενα.

Η εφημερίδα «Χρόνος» αποκαλύπτει στο φύλλο της Τρίτης ότι υπήρξε συνάντηση του μεγαμομετόχου Τάσου Καραολάνη και του προέδρου Δημήτρη Τζελέπη με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη. Οι δύο πρώτες πλευρές δεν απαντούν σε τηλέφωνα δημοσιογράφων, η τρίτη έχει προτιμήσει επίσης να τηρήσει σιγήν ιχθύος σχετικά με το αντικείμενο της συνάντησης, εφόσον υπήρξε και η οποία προσδιορίζεται «τις τελευταίες πρωινές ώρες της Δευτέρας», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το πιθανότερο είναι να έχει απασχολήσει τους τρεις άνδρες το θέμα της δημοτικής περιουσίας. Το ΔΑΚ Κομοτηνής είναι δημοτικό στάδιο και ως τέτοιο φυσικά θα παραμείνει, αλλά είναι άγνωστο αν μπορεί να συντηρηθεί χωρίς αγώνες. Υπάρχουν βέβαια τα παιχνίδια της Δόξας Προσκυνητών ή της Ροδόπης ’87 που μπορούν να μεταφερθούν εκεί, αλλά και πάλι δεν αρκούν για να μπορέσει να συντηρηθεί το κόστος, που αφορά υπαλλήλους, φωτισμό, συντήρηση χορτοτάπητα, καθαριότητα χώρων αλλά και παρεμβάσεις σε σχέση με τις διάφορες αίθουσες που υπάρχουν.

Επίσης, δημοτική περιουσία που έχει παραχωρηθεί στον Ερασιτέχνη Πανθρακικό είναι και οι εγκαταστάσεις που είχε η ΠΑΕ στο Κικίδιο και κινδυνεύουν και αυτές να μαραζώσουν. Τυπικά βέβαια ανήκουν στον Ερασιτέχνη Πανθρακικό. Εκεί είχαν παραχωρηθεί από τον Δήμο Κομοτηνής και εκεί παραμένουν, αφού ο Ερασιτέχνης Πανθρακικός εξακολουθεί υπάρχει, έχει ακαδημίες και φυσικά κατεβάζει και ομάδα στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Θράκης. Είναι όμως κοινό μυστικό ότι την συντήρησή τους είχε αναλάβει η ΠΑΕ και το μέλλον τους τίθεται επίσης σε κίνδυνο.

Γεγονός πάντως είναι, όπως διαρρέουν πηγές της δημαρχίας, ότι πριν την απόφαση για να αποσυρθεί η ομάδα του Πανθρακικού από την Football League ΔΕΝ υπήρξε κάποια ενημέρωση προς τον δήμαρχο.

Η απάντηση αυτή ήρθε σε επισήμανση του ThrakiSportS γιατί δεν έγινε μια ενημέρωση προς τις τοπικές πολιτικές αρχές, τον επιχειρηματικό κόσμο της Κομοτηνής και σε τελική ανάλυση τους απλούς φιλάθλους αναφορικά με το πώς είχε η κατάσταση, ώστε μέσα από μια πιθανή κινητοποίηση να προσπαθούσε να περισωθεί κάτι, όπως συνέβη πριν ενάμισι μήνα με την περίπτωση της Ορεστιάδας στο βόλεϊ που παλεύει πλέον με αξιώσεις για την σωτηρία της έπειτα από την παρέμβαση του εκεί δημάρχου και την στήριξη ομάδα επιχειρηματιών, φιλάθλων και παλαίμαχων παικτών αλλά και παλιών παραγόντων.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής δεν έχει την φήμη του φιλάθλου, αν και ο φακός του ThrakiSportS τον έχει εντοπίσει στο γήπεδο, όπως στον περσινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο είναι γνώστης των σπορ, με τον τρόπο του έχει στηρίξει στο παρελθόν ομάδες όπως ο ΓΑΣ Κομοτηνή και σίγουρα αν του είχε ζητηθεί έγκαιρα, θα μπορούσε να βοηθήσει. Το ερώτημα είναι αν του ζητήθηκε και τι έπραξε. Γιατί καλές οι συναντήσεις, αλλά κατόπιν εορτής είναι μάλλον δώρο άδωρο. Και η απόσυρση του Πανθρακικού έχει αντίκτυπο σε όλη την πόλη της Κομοτηνής, αποτελεί πλήγμα συνολικά για την οικονομική της ζωή και δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορους τους τοπικούς πολιτικούς άρχοντες – με πρώτο τον δήμαρχο…