Γραπτή δέσμευση της ΚΑΕ Άρης: Πληρώνει τις όποιες επιδιορθώσεις χρειάζονται στο Αμοιρίδειο ώστε να διεξαχθεί ο τελικός στην Ξάνθη!

 

Το σήριαλ με την έδρα του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος συνεχίζεται και λίγο πριν αναχωρήσει για το Μονακό, όπου θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη την ομώνυμη ομάδα για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης του Basketball Champions League (25/01, 21.00), ο Αρης εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στις δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Χρηστίδης, μέλος της ΕΟΚ, ο οποίος υποστήριξε ότι ο τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί στο… ΟΑΚΑ.

Ο Αρης επιμένει ότι το παιχνίδι θα πρέπει να διεξαχθεί στη βόρεια Ελλάδα, απορρίπτοντας παράλληλα τη λύση της Κρήτης. Μάλιστα, κάνει ιδιαίτερη μνεία στην θέληση των τοπικών αρχών της Ξάνθης και δηλώνει στην γραπτή του δήλωση πρόθυμος να καλύψει ακόμα και οικονομικά τις όποιες επιδιορθώσεις χρειάζονται ώστε να μπορέσει να φιλοξενηθεί στο Αμοιρίδειο ο τελικός. Στην φωτογραφία ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρη; Νίκος Λάσκαρης με την σύζυγό του από τον αγώνα της Εθνικής Ομάδας στο Αμοιρίδειο της Ξάνθης, το καλοκαίρι του 2015.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:

«Με μεγάλη μας έκπληξη, αλλά και λύπη διαβάσαμε τις δηλώσεις του κυρίου Χρηστίδη,(μέλους της Ε.Ο.Κ) ότι δήθεν ο ΑΡΗΣ συναίνεσε στο να διεξαχθεί ο τελικός στο ΟΑΚΑ. Μάλλον δεν διάβασε σωστά τις επιστολές που αποστείλαμε και δυστυχώς προς αποκατάσταση της πραγματικής αλήθειας είμαστε αναγκασμένοι να καταστήσουμε γνωστά τα κάτωθι:

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. σε όλες τις επιστολές της τονίζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την επιθυμία της να διεξαχθεί ο τελικός στην Βόρειο Ελλάδα. Μάλιστα, μετά από επικοινωνία μας με τις τοπικές αρχές της Ξάνθης πήραμε διαβεβαιώσεις κι ενημερώσαμε την ΕΟΚ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να διεξαχθεί ο τελικός εκεί και όποιες δυσκολίες τυχόν υπάρχουν μπορούν να ξεπεραστούν. Ενημερώσαμε δε ότι μπορούμε να συνδράμουμε και ως Κ.Α.Ε. σε ότι χρειαστεί. Την περίπτωση του ΟΑΚΑ την εξετάζουμε -κι αυτό ενημερώσαμε δια επιστολής στην ΕΟΚ- ΜΟΝΟΝ εάν όλα τα γήπεδα της Βόρειας Ελλάδας που αναφέραμε, όπως και το Νick Gallis Hall (ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ) κριθούν ακατάλληλα.

Η επιλογή που μας τέθηκε για την Κρήτη αποτελεί για εμάς μη επιλογή για τους λόγους που έχουμε αναλύσει και προφορικώς κι εγγράφως τόσο εμείς, όσο και όσοι θέλουν ένα τελικό γιορτή, ένα τελικό ισόνομο και δίκαιο και για τις δύο ομάδες. Η επιτροπή που θα κληθεί να αποφασίσει τον τόπο διεξαγωγής του τελικού καλό είναι πριν την απόφασή της να μας ενημερώσει ποιες προϋποθέσεις δεν καλύπτει το γήπεδο της Ξάνθης ή της Κοζάνης, ή γιατί να μην γίνει στο “Nick Gallis Hall” (“ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ”), προκειμένου σε συνεργασία τόσο με την ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (που θέλει να γίνει το παιχνίδι στην Βόρειο Ελλάδα), όσο και με την ΕΟΚ (που επιθυμεί το ίδιο κατά δήλωση του κ.Χρηστίδη), να επιλύσουμε όποια θέματα υπάρχουν -που για εμάς ΔΕΝ υπάρχουν θέματα που δεν επιλύονται-, ώστε να διεξαχθεί ένας όμορφος τελικός, που να αφήσει αξέχαστες εντυπώσεις και θετικό πρόσημο στην τοπική κοινωνία όπου θα τον φιλοξενήσει.

Ενώνοντας τις δράσεις μας μπορούμε να αφήσουμε κάτι στον Ελληνικό αθλητισμό και γήπεδα όπως της Ξάνθης και της Κοζάνης, για τα οποία έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια, να μην παρακμάζουν…

Θα είμαστε δίπλα και θα συναινούμε ΜΟΝΟΝ σε τέτοιες ενέργειες…».