O «έλεγχος» των… επιδόσεων και των αποδόσεων των Θρακιωτών στην Ευρώπη

 

Μέτριο ήταν αυτό το Σαββατοκύριακο για τους Θρακιώτες του εξωτερικού, αφού αρκετοί αγωνίστηκαν αλλά μόνο ο Ροτζέριο Μάρτινς σκόραρε.

Αναλυτικά, στην συγκεκριμένη ανάρτηση συγκεντρώσαμε τι έκαναν οι Θρακιώτες του εξωτερικού το Σαββατοκύριακο στα διάφορα γήπεδα της Ευρώπης, εκτός των Ελληνικών συνόρων (η στήλη θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και με νέα ονόματα που τυχόν μας διαφεύγουν):

ΙΤΑΛΙΑ
Βασίλης Τοροσίδης (Μπολόνια): Εκτός αποστολής εναντίον της Τορινο ο τραυματισμένος Ξανθιώτης αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας στην εντός έδρας νίκη με 2-0. Ετσι η φορμαρισμένη Μπολονια τον τελευταίο καιρό πέτυχε τριτη νικη σε τεσσερα παιχνίδια και ανεβηκε δεκατη θέση με 26 βαθμούς μακριά από την Ευρώπη αλλά και την ζώνη του υποβιβασμού.

ΡΩΣΙΑ
Γιούρι Λοντιγκιν (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης): Σε περίοδο προετοιμασίας βρίσκεται η Ζενίτ ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος στην Ρωσία τον Μάρτιο.

ΒΕΛΓΙΟ
Δημήτρης Γούτας (Κόρτραϊκ): Στην βασική ενδεκάδα και ολόκληρο ενηντάλεπτο της Κορτραικ αγωνίστηκε ο πρώην αμυντικός της Ξάνθης που κιτρινίστηκε στο 78′ στην εντός έδρας ήττα με 2-3 από την Βάρεγκεμ και βρίσκεται 11η με 24 βαθμούς μετρώντας 7 σερί ήττες.

Xoσε Μαρία Κάσες (Μεουπεν): Ο πρωην Ισπανός μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού αγωνίστηκε ως αλλαγη από το 84’ και κιτρινίστηκε στο 90′ στην εντός εδρας ηττα 1-0 από την Γκένκ και έπεσε 13η με 20 βαθμούς.

ΤΟΥΡΚΙΑ
Στηβ Μπέλεκ (Ουμρανίγιεσπορ): Ως αλλαγή αγωνίστηκε από το 61′ με την φανέλα της Ουμρανίγιεσπορ Κωνσταντινούπολης στην Β’ Τουρκίας ο αλλοτε επιθετικός του Πανθρακικού, ΑΕΚ, Ουντινέζε, Φιορεντίνα Μπέλεκ που μετρα μόλις 1 τέρμα σς 15 συμμετοχές στην ήττα με 1-2 για το κύπελλο από την Ακσιχαρ Μπελιντιγιε.

ΚΡΟΑΤΙΑ
Σάββας Γκέντσογλου (Χάιντουκ Σπλιτ): Ο έχοντας ρίζες και από την Αλεξανδρούπολη παίκτης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις να επιστρέψει στην Ελλάδα, ωστόσο ο δανεισμός του στη Χάιντουκ από την Μπάρι στην οποία ανήκει δύσκολα μπορεί να «σπάσει» για να προχωρήσει η μετακίνησή του στην Ελλάδα. Το πρωτάθλημα Κροατίας εχει διακοπή και ξεκινά μέσα Φλεβάρη.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Μιχάλης Τσαμουρλίδης, Σταύρος Τσορματζίδης (Ντούισμπουργκ): Παρελθόν αποτελούν γιαντην Ντούοσμπουργκ που αγωνίζεται στην πέμπτη κατηγορία της Γερμανίας ο Σταύρος Τσορμπατζίδης που συνεχίζει στο Λουτράκι στην Γ’ Εθνική αλλα και ο Μιχάλης Τσαμουρλίδης που αναζητεί την νέα του ομάδα.

Aλέξης Καλαϊτζίδης (Ρουρντορφ): Δεν αγωνίστηκε η ομάδα του Καλαιτζίδη για την 5η κατηγορία, αφού το πρωτάθλημα εχει διακοπεί και θα ξαναρχίσει Μάρτιο.

Κώστας Τσαμούρης (Καιζερσλάουτεν ΙΙ): Στο τελικό στάδιο αποθεραπείας βρίσκεται ο πρωην παίχτης της Ξάνθης και δεν θα αγωνιστεί στον αγώνα κυπέλλου με την ιστορική Άααχεν. Το πρωτάθλημα για την 4η κατηγορία Γερμανίας για την δευτερη ομαδα της Καιζερσλαουτεν ξεκινά και πάλι μετα την διακοπή στις 10 Φλεβάρη και ίσως βρει στα γήπεδα και τον Τσαμούρη.

ΚΥΠΡΟΣ
Φώτης Παπουλής (Απόλλων Λεμεσού): Ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού και αρχηγός του Απόλλωνα Λεμεσού αγωνίστηκε βασικός στην εντος εδρας εκτη συνεχόμενη νικη της ομαδας του με 3-0 με τον Ερμή Αραδίππου και έμεινε στα 12 τέρματα στο πρωτάθλημα και στην τρίτη θεση των σκορερ, ενω η ομαδα του βρίσκεται 6 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Κώστας Πάγκαλος, Λευτέρης Σακελλαρίου (ΑΕ Ζακακίου): Οι πρώην παίκτης του Πανθρακικού αποτελούν παρελθόν από την υπο διάλυση ομάδα της Κυπρου που χωρίς αυτούς ηττηθηκε με 7-0 από τον ΑΠΟΕΛ. Ο Πάγκαλος έτσι έμεινε στα τερματα στο πρωτάθλημα.

Ροτζέριο Μάρτινς (Αρης Λεμεσου): Ο πρωην μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού ήταν βασικός και σκορερ στο 11′ πετυχαινοντας το τρίτο τερμα στο πρωταθλημα στο 1-1 του Άρη με την δευτερη ΑΕΚ Λάρνακας που εχασε εδαφος στην μάχη της με τον ΑΠΟΕΛ. Ο Αρης Λεμεσου παρεμεινε εντεκατος με 15 βαθμούς.

AΓΓΛΙΑ
Σάκης Λαμπερνάκης (Λούτον): Εκτός αποστολής ο Εβρίτης μέσος της Λούτον.