Απορρίφθηκε από το ΑΣΕΑΔ η προσφυγή Δεβετζή κατά της ποινής που της επέβαλε ο ΣΕΓΑΣ! Η δήλωση του δικηγόρου της…

 

Ο δικηγόρος της Πηγής Δεβετζή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το δικηγορικό του γραφείο, την απόρριψη από το ΑΣΕΑΔ της προσφυγής που είχε καταθέσει η αθλήτρια κατά της ποινής τιμωρίας της από την πειθαρχική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ.

Η υπόθεση αφορούσε θετικό δείγμα της Δεβετζή, το οποίο διαπιστώθηκε από επανέλεγχο που έκανε η IAAF σε δείγμα της, το οποίο είχε ληφθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007 στην Οσάκα.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει ότι η Πηγή Δεβετζή δεν κατάφερε να αποδείξει την αθωότητά της, αφού από λάθος του προηγούμενου δικηγόρου της η προσφυγή κατά της απόφασης του ΣΕΓΑΣ είχε κατατεθεί εκπρόσθεσμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Δημοσιεύτηκε σήμερα η απόφαση του ΑΣΕΑΔ σχετικά με την προσφυγή της Ολυμπιονίκου Πηγής Δεβετζή κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ, με την οποία κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέα για παράβαση των διατάξεων περί ντόπινγκ. Δυστυχώς το ΑΣΕΑΔ απέρριψε ως απαράδεκτη την προσφυγή και δεν εισήλθε στην εξέταση της ουσίας των λόγων της προσφυγής της Ολυμπιονίκου, που αποδείκνυαν την αθωότητά της, γιατί ο τότε δικηγόρος της την κατέθεσε εκπρόθεσμα. Για λόγους δηλαδή τυπικούς, η Πηγή Δεβετζή απώλεσε τη δικονομική δυνατότητα να αποδείξει την αθωότητά της ενώπιον των τακτικών δικαστών του ΑΣΕΑΔ».

Υπενθυμίζεται ότι η Δεβετζή έχει δηλώσει ότι η άδικη, όπως υποστηρίζει, τιμωρία από τον ΣΕΓΑΣ ήταν εκείνη που άνοιξε τον δρόμο για την τιμωρία της από IAAF και ΔΟΕ που είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύάλλων, την αφαίρεση του ολυμπιακού μεταλλίου που κατέκτησε στο Πεκίνο το 2008.