Δελεαστική η πρόκληση που προσέφεραν τα Τρίκαλα σύμφωνα με τον Μπερτράν Ρομπέρ

 

Συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του έδωσε ο Μπερτράν Ρομπέρ, μετά τη μεταγραφή που πήρε από τον Πανθρακικό στα Τρίκαλα.

Εκεί ο πρώην παίκτης της ομάδας της Κομοτηνής ανέφερε ότι η πρόταση των Τρικάλων ήταν δελεαστική και μαζί με την πρόκληση για άνοδο στη Super League, την οποία θεωρεί εφικτό στόχο, τον έκαναν να δεχθεί.

Αναλυτικά η συνέντευξη που έδωσε ο Μπερτράν Ρομπέρ στην ιστοσελίδα sports.clicanoo.re:

Μπερτράντ, πως αποφάσισες να πας στα Τρίκαλα;

«Με κάλεσε ο πρόεδρος επειδή παίρνει αρκετούς παίκτες για να ανέβει στην πρώτη κατηγορία, το οποίο με έπεισε. Μπορεί να μη βρίσκεται σε καλή θέση στη βαθμολογία, αλλά παραμένει μια καλή πρόκληση. Θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε».

Είναι εφικτός ο στόχος;

«Ναι, γιατί το πρωτάθλημα ξεκίνησε αργά και ακόμα δεν έχουμε φτάσει ούτε στα μισά. Απομένουν ακόμα πάνω από 20 αγωνιστικές και ακόμα και οι ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή, θα χάσουν βαθμούς. Αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές, οι συνθήκες είναι καλές».

Και ο Πανθρακικός;

«Ας πούμε πως η πρόκληση που μου πρόσφεραν τα Τρίκαλα ήταν δελεαστική. Ο πρόεδρος μου μίλησε πολύ ωραία».

Ο λίγος χρόνος συμμετοχής σου δεν τον επηρέασε;

«Όχι, επειδή έχασα κάποια παιχνίδια, επειδή ήμουν άρρωστος. Μετά είχα ένα πρόβλημα στον μηρό. Και με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα άργησε να ξεκινήσει…».

Σε κάθε περίπτωση, επέλεξες πάλι να μείνεις στην Ελλάδα…

«Επειδή μου αρέσει τόσο πολύ. Η σύζυγός μου είναι από εδώ και μαθαίνω πολλά καθημερινά επικοινωνώντας με τους Έλληνες».

Το πρωτάθλημα, ωστόσο, δεν έχει καλή οικονομική φήμη…

«Είναι αλήθεια πως οι ομάδες δεν είναι πάντα σταθερές και πληρώνουν λίγα. Ξαφνικά κάποιος ψάχνει και προσπαθεί να μάθει για τις συνθήκες και στα Τρίκαλα, όλα είναι ιδανικά».

Μπήκες στα 34, πως νιώθεις στο γήπεδο;

«Προσοχή, είμαι 33 ετών! Και τα πάω καλά. Προφανώς προσέχω περισσότερο τη σωματική κούραση, που έρχεται πιο εύκολα. Αυτή την εβδομάδα, έπαιξα το πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου την Τετάρτη και δεν αγωνίστηκα το σαββατοκύριακο, λόγω του μηρού μου. Ηταν να παίξουμε πάλι την Τετάρτη, αλλά το παιχνίδι αναβλήθηκε επειδή χιόνισε. Οσο αντέχει το σώμα μου, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσω. Εξάλλου, δεν θέλω να σταματήσω!».

Υπέγραψες συμβόλαιο για έξι μήνες, τι σημαίνει αυτό;

«Θα δούμε. Αν ανέβουμε, ο στόχος θα έχει επιτευχθεί. Αν δεν ανέβουμε, θα είναι απαραίτητο να δούμε τις συνθήκες για να μείνω. Θα μπορούσα πάντα να επιστρέψω στη Ρεϋνιόν (σ.σ. Νησί της Γαλλίας, δίπλα από τη Μαδαγασκάρη στον Ινδικό Ωκεανό, τόπος καταγωγής του Ρομπέρ), όπως πάντα οραματιζόμουν…»