Super League: Ποδαρικό για το 2017 με νίκη στο Καυταντζόγλειο θέλει να κάνει το απόγευμα η Ξάνθη (17:15, LIVE ThrakiSportS)

 

Ποδαρικό στο 2017 με νίκη, την πέμπτη συνεχόμενη, θέλει να κάνει η Ξάνθη που το απόγευμα της Τρίτης (17:15, LIVE ThrakiSportS) αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ηρακλή στον πρώτο της αγώνα για τη νέα χρονιά.

Η Ξάνθη διανύει μια πολύ καλή πορεία έως τώρα σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει, με τον Λουτσέσκου να ηγείται του συνόλου του και να δείχνει πως η φετινή ομάδα έχει προσόντα για να πάει… ψηλά. Έχει περάσει στουε 16 του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου κληρώθηκε με τον ΟΦΗ, με τον πρώτο αγώνα να είναι σε μια εβδομάδα από τώρα και τον επαναληπτικό στα τέλη του μήνα, ενώ και στο πρωτάθλημα δε πάει πίσω, αφού με την ευρεία νίκη επί της Βέροιας στο ανεπίσημο φινάλε του πρώτου γύρου και εκμεταλλευόμενη κάποια αποτελέσματα των αντιπάλων της ειδε το 2016 να κλείνει βρίσκοντάς την στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Σκοπος τώρα είναι μια εξίσου καλή συνέχεια και στο 2017, αρχής γενομένης απο το παιχνίδι με τον Ηρακλή, δεδομένου πως ακολουθεί ένας πολύ δύσκολος και φορτωμένος Γενάρης.

Η μπάλα θα καίει, αφού και οι δύο ομάδες θέλουν απεγνωσμένα τη νίκη και το τρίποντο που την συνοδεύει για διαφορετικούς λόγους η καθεμία. Ο μεν Ηρακλής γιατί βλέπει ότι τα πράγμα είναι σκούρα, και όσο περνάει ο καιρός με τα χρέη και τις προσφυγές να είναι προ των πυλών, αναφορικά με το παιχνίδι της παραμονής. Η δε Ξάνθη για τον απλούστατο λόγο ότι θέλει το τρίποντο για να πάρει θάρρος και να συνεχίσει με άλλο αέρα στο δύσκολο πρόγραμμα του Ιανουαρίου που έρχεται.

Με τον Ηρακλή, λοιπόν, να βρίσκεται στη τελευταία θέση της βαθμολογίας έχοντας μετά από 12 παιχνίδια μόλις 7 βαθμούς, έναν λιγότερο από την προηγούμενη αντίπαλο της Ξάνθης, την Βέροια που βρίσκεται μια θέση πιο πάνω, και δύο λιγότερους απο τη Λάρισα που βρίσκεται στην 14η θέση που αυτή τη στιγμή σώζεται και παραμένει στην κατηγορία, θέλει απεγνωσμένα τη νίκη, ενώ η Ξάνθη από την άλλη πλευρά γνωρίζει πως βρίσκεται στη δεύτερη θέση, όμως γνωρίζει επίσης πως σε αυτήν ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό με 22 βαθμούς και από πίσω της σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται Πανιώνιος και ΑΕΚ, και εάν θέλει να διατηρηθεί σε αυτήν αυτό προϋποθέτει τη νίκη επί του Ηρακλή.

Όσον αφορά τη προϊστορία, τα πράγματα είναι《σκούρα》για την ομάδα της Θράκης, ειδικά στους αγώνες που έχουν διεξαχθεί στο Καυταντζόγλειο. Η Ξάνθη έχει μεταβεί συνολικά για πρωτάθλημα και κύπελλο 26 φορές στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή, και από αυτές δυστυχώς μόνο τις δύο έφυγε με το τρίποντο στις βαλίτσες της. Ο γηραιός αντίθετα στην έδρα του μετράει 15 νίκες και εννέα αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων έχουν λήξει ισόπαλοι. Βέβαια όσο δύσκολα τα βρίσκει η Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη, άλλο τόσο δύσκολα τα βρίσκει και ο Ηρακλής όποτε ταξιδεύει στην Ακριτική πόλη. Μεγαλύτερες νίκες για Ηρακλή και Ξάνθη στους μεταξύ τους αγώνες είναι τα 3-0 και 4-1 αντίστοιχα για τις δύο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι παρά τα όποια εξωαγωνιστικά προβλήματα αντιμετωπίζουν, είναι στην ευχάριστη θέση να μην έχουν να αντιμετωπίσουν και απουσίες παικτών λόγω τραυματισμών ή τιμωρίας. Ο Σάββας Παντελίδης, λοιπόν, είδε στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του πριν τον αγώνα, όλουε τους παίκτες του να συμμετέχουν στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, και μετά το πέρας αυτής ανακοίνωσρ την αποστολή του αγώνα. Αναλυτικά η 18άδα: Χουάντερσον, Γιαννίκογλου, Στάμου, Ζιαμπάρης, Λουκίνας, Ιντζόγλου, Πασάς, Ρούσσος, Βοσνακίδης, Περόνε, Μπαρτολίνι, Κυνηγόπουλος, Δούμτσιος, Κούρος, Καραγκούνης, Αγγελόπουλος, Μοντέιρο, Λεοζίνιο.

Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη, έχει μεν κάποιες απουσίες, οι οποίες όμως θεωρούνται αντιμετωπίσιμες. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι στην θέση να έχει μόνο δύο απουσίες, αφού από στην αποστολή δεν συμπεριλαμβάνονται ο τραυματίας Τζόρτζιε Λάζιτς, και ο τιμωρημένος λόγω κίτρινων καρτών Χρήστος Λισγάρας, που έχει δηλωθεί να εκτίσει την μία αγωνιστική τιμωρίας του στον αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο. Δείτε αναλυτικά και την αποστολή του Ραζβάν Λουτσέσκου  (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

Ο αγώνας ξεκινά στις 17:15 και θα μεταδωθεί λεπτό προς λεπτό μέσα από το ThrakiSportS, στο άνοιγμα της «πρεμιέρας» του πρωταθλήματος.