Ο Εθνικός έκοψε την πρώτη πίτα του 2017 παρουσία της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας της Αλεξανδρούπολης (+photos)

 

Παρουσία των πολιτικών αλλά και πνευματικών αρχόντων του τόπου κόπηκε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς η βασιλόπιτα του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, η οποία παραδοσιακά είναι η πρώτη πίτα φορέα που κόβεται στον Έβρο και γενικά στην Θράκη.

Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος ενώ το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και οι βουλευτές του νομού Δημήτρης Ρίζος από τον ΣΥΡΙΖΑ και Τάσος Δημοσχάκης από τη ΝΔ.

Για πρώτη φορά ρόλο οικοδεσπότη είχε ο εκλεγείς το καλοκαίρι πρόεδρος του Εθνικού Αυγερινός Μεσινέζης, ενώ παρόντα ήταν τα περισσότερα μέλη του ΔΣ αλλά και οι έφοροι των τμημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως σημειώνει η επίσημη ιστοσελίδα του ΜΓΣ Εθνικού, από όπου και οι ακόλουθες φωτογραφίες, ότι η έφορος του τμήματος Αντιπτέρισης Βίκυ Κοινάκη απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ Άνθιμο για την βοήθεια στους αθλητές του τμήματος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μπάντμιντον που διοργανώθηκε στην πόλη.

Το φλουρί έτυχε στο τμήμα βόλεϊ, που αναδείχθηκε τυχερό για το επετειακό 2017.  Άλλωστε στην πίτα ουσιαστικά τα κομμάτια που κόπηκαν αφορούσαν το καθένα από τα 14 τμήματα που έχει στο δυναμικό του ο ιστορικός σύλλογος που μέσα στην χρονιά θα συμπληρώσει 90 χρόνια από την ίδρυσή του.

Φυσικά θα ακολουθήσει το επόμενοι διάστημα και μεγαλύτερη γιορτή με κοπή της βασιλόπιτας και συμμετοχή όλων των αθλητών του συλλόγου, όπου θα γίνουν και οι βραβεύσεις στους διακριθέντες της περασμένης χρονιάς.