Αυτοί είναι οι κορυφαίοι στα σπορ της Θράκης για το 2016! Δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του ThrakiSportS…

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η ψηφοφορία για τους κορυφαίους στα σπορ της Θράκης την χρονιά που φεύγει.

Οι αναγνώστες του ThrakiSportS κλήθηκαν από κοινού με την συντακτική ομάδα της κορυφαίας αθλητικής ιστοσελίδας της Θράκης να επιλέξουν τον καλύτερο θρακιώτη αθλητή, την καλύτερη θρακιώτισσα αθλήτρια, τον καλύτερο θρακιώτη προπονητή, τον καλύτερο θρακιώτη διαιτητή και την καλύτερη ομάδα της Θράκης για το 2016.

Μετά από τρεις εβδομάδες ψηφοφορίας και σχεδόν τέσσερα εικοσιτράωρα καταμέτρησης (δεν είναι και λίγο να μετράμε τόσες συμμετοχές και να απαντάμε στον καθέναν ξεχωριστά), το ThrakiSportS βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των κορυφαίων στα σπορ της Θράκης για το 2016.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 (ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΕΡΥΣΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Ο ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗΣ, ΤΟ 1014 Ο ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 2013 Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ):

  1. ΔΗΜΟΣ ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗΣ 59,4%
  2. ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ 16,3%
  3. ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ  6,9%
  4. ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΙΩΠΗΣ  6,6%
  5. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΡΑΝΤΖΗΣ 5,2%
  6. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ  3,3%
  7. ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΟΥΡΛΙΑΣ 1,2%
  8. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΡΑΣ 0,3%
  9. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ 0,3%
  10. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ 0,2%
  11. ΚΙΜΩΝΑΣ ΜΗΤΚΑΣ 0,2 %
  12. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ 0,1%

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 (ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΕΡΥΣΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΝΤΜΠΛ ΜΑΓΔΑ ΚΕΠΕΣΙΔΟΥ, ΤΟ 2014 Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΗΡΩ ΚΟΖΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ 2013 Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΜΙΝΕΒΕΡ ΟΜΕΡΟΓΛΟΥ):

  1. ΜΑΓΔΑ ΚΕΠΕΣΙΔΟΥ 36,5%
  2. ΑΘΗΝΑ ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ 31,9%
  3. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ 12,9%
  4. ΕΛΕΝΗ ΣΑΛΙΝΟΥΔΗ 10,2%
  5. ΣΕΜΙΧΑ ΡΙΧΑΟΓΛΟΥ 7,3%
  6. ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΑΡΜΠΑ 0,4%
  7. ΗΡΩ ΚΟΖΑΡΗ 0,2%
  8. ΠΑΡΘΕΝΑ ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ 0,2%
  9. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ 0,2%
  10. ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΑΓΚΑ 0,1%
  11. ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ 0,1%

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 (ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΕΡΥΣΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΟΑΚΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΕΝΩ ΤΟ 2014 ΚΑΙ ΤΟ 2013 Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΟΛΕΪ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ):

  1. ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ 24,2%
  2. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΣ 22,7%
  3. ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΛΙΤΣΑΡΗΣ 17,3%
  4. ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ 13,4%
  5. ΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ  13,3%
  6. ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ 6,9%
  7. ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ 0,5%
  8. ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΑΤΖΗΜΕΣΤΗΣ 0,4%
  9. ΝΕΔΗΜ ΚΑΡΑ ΑΧΜΕΤ 0,3%
  10. ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ 0,2%
  11. ΒΙΚΥ ΠΕΡΙΒΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 0,2%
  12. ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΥΛΙΓΑΔΑΣ 0,2%
  13. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ 0,2%
  14. ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ 0,1%
  15. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΜΝΑΚΗΣ 0,1%

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 (ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΟΣΟ ΠΕΡΥΣΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ, ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΧΕΙΧΘΕΙ Ο ΧΑΣΑΝ ΚΟΥΛΑ):

  1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΡΑΝΑΣ 19,8%
  2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ 19,6%
  3. ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΤΜΑΝ 19,3%
  4. ΧΑΣΑΝ ΚΟΥΛΑ 19,1%
  5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗΣ 9,1%
  6. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΙΟΤΖΕΝΗΣ 7,3%
  7. ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ 3,7%
  8. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΗΣ 1,9%
  9. ΑΪΧΑΝ ΧΟΥΣΚΟΓΛΟΥ 0,2%

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 (ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΕΡΥΣΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ SKODA ΞΑΝΘΗ, ΤΟ 2014 Η ΟΜΑΔΑ Κ17 ΤΗΣ SKODA ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΤΟ 2013 Η ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΪ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ):

  1. ΑΟ ΝΕΑΣ ΒΥΣΣΑΣ (ΒΟΛΕΪ) 31,8%
  2. ΜΕΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)  31,1%
  3. Κ17 SKODA ΞΑΝΘΗ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)  11,4%
  4. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΒΟΛΕΪ) 9,2%
  5. ΑΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΠΑΛΗ)  5,2%
  6. ΑΟ ΞΑΝΘΗ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)  4,8%
  7. ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 3,3%
  8. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΓΥΝΑΙΚΩΝ) 1,4%
  9. ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)  0,6%
  10. Κ15 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)  0,4%
  11. ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (ΜΠΑΣΚΕΤ) 0,2%
  12. ΟΡΦΕΑΣ ΣΟΦΙΚΟΥ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)  0,2%
  13. ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (ΜΠΑΣΚΕΤ) 0,2%
  14. ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)  0,1%
  15. ΑΕ ΝΕΑΣ ΧΙΛΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ) 0,1%

 

Κατά συνέπεια, καλύτερος αθλητής της Θράκης για το 2016 αναδεικνύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Μιχαλεντζάκης όπως και καλύτερη αθλήτρια η Μάγδα Κεπεσίδου. Καλύτερος προπονητής της Θράκης για την χρονιά που φεύγει αναδεικνύεται ο Μαρίνος Ουζουνίδης, καλύτερος διαιτητής ο Χρήστος Γκράνας (για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού δεν αναδεικνύεται ο Χασάν Κούλα) και καλύτερη ομάδα το τμήμα βόλεϊ γυναικών του ΑΟ Νέας Βύσσας μετά από σκληρή μάχη με την Μεικτή Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης.

 width=Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης είχε αναδειχθεί νικητής και στην περσινή ψηφοφορία ενώ και πρόπερσι είχε διεκδικήσει επάξια τον τίτλο αλλά οριακά είχε βρεθεί πίσω από τον επίσης κολυμβητή Σταμάτη Παπάζογλου που είχε κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics της Αμβέρσας. Η φετινή ανάδειξή του ήταν ίσως η πιο προβλέψιμη επιλογή για όσους μετείχαν στην ψηφοφορία, δεδομένου του χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε τον Σεπτέμβριο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και μάλιστα με νέο ρεκόρ. Και νωρίτερα όμως ο αθλητής του ΟΦΘΑ και του Ηρόδικου με καταγωγή από τις Φέρες είχε δείξει έτοιμος για σπουδαία πράγματα, επιτυγχάνοντας νίκες σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις και καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Στην ψηφοφορία άφησε πίσω μεγάλα ονόματα, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του Πέτρου Μάνταλου που στην διάρκεια της χρονιάς αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδος με την ΑΕΚ, με τον κομοτηναίο ποδοσφαιριστή να σκοράρει στον τελικό και να αναδεικνύεται mvp της διοργάνωσης.

 width=Η Μάγδα Κεπεσίδου,  ήταν επίσης νικήτρια της διαδικασίας πέρυσι και πρώτη επιλαχούσα το 2014, πίσω από την αθλήτρια του πινγκ πονγκ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Ηρώ Κοζάρη. Φοιτήτρια πλέον, με εξίσου επιτυχημένο παρελθόν σε στίβο και βόλεϊ, η Κεπεσίδου είδε στην διάρκεια της σεζόν να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο οι μετοχές της ως αθλήτρια του χάντμπολ, αγωνιζόμενη στην θέση της τερματοφύλακα της πρωταθλήτριας ομάδας της Νέας Ιωνίας. Στην διάρκεια της χρονιάς η αλεξανδρουπολίτισσα όχι μόνο ψηφίστηκε από τους προπονητές ξανά ως κορυφαία τερματοφύλακας του πρωταθλήματος και άρα μέλος της καλύτερης επτάδας του, αλλά και ως mvp όλου του πρωταθλήματος. Παράλληλα όμως, διακρίθηκε το καλοκαίρι και στο μπιτς χάντμπολ και γενικά συνεχίζει να καταπλήσσει, αποτελώντας πλέον και την βασική και αναντικατάσταση γκολκίπερ  της Εθνικής Ομάδας.

 width=Ο Μαρίνος Ουζουνίδης διαδέχεται ως καλύτερος προπονητής τον Βασίλη Στοάκη και πιο πριν τον Σάκη Μουστακίδη, που είχαν κατακτήσει τον σχετικό τίτλο τα τρία προηγούμενα χρόνια. Ξεκίνησε την χρονιά στον πάγκο του Πανιωνίου με τον οποίο κατάφερε να τον οδηγήσει στα πλέι οφ και την Ευρώπη, έτερον εκάτερον αν δεν αγωνίστηκε σε αυτήν καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την σχετική αδειοδότηση λόγω των χρεών της ομάδας. Το καλοκαίρι φλέρταρε με τον πάγκο του Ολυμπιακού αλλά εξαιτίας αυτού του φλερτ βρέθηκε απολυμένος από την διοίκηση του Πανιωνίου, η οποία προσπάθησε με την κίνηση αυτή να τιμωρήσει τον Αλεξανδρουπολίτη προπονητή για τα μάτια του κόσμου, παρόλο που όπως αποκαλύφθηκε στην συνέχεια, τελούσαν σε γνώση της οι διαπραγματεύσεις αυτές. Τελικά ο Ουζουνίδης έμεινε για μερικούς μήνες άνεργος και τον τελευταίο μήνα ανέλαβε τον πάγκο του Παναθηναϊκού, στον οποίο είχε διατελέσει επί σειρά ετών παίκτης και μάλιστα αρχηγός της ομάδας. Με αυτόν στον πάγκο, το τριφύλλι θα επιδιώξει να κάνει επανεκκίνηση, δίνοντας έμφαση στο χτίσιμο μιας πρωτίστως νεανικής και ελληνικής ομάδας, αφού ο Ουζουνίδης είναι γνωστός για τις ευκαιρίες που δίνει σε νέους Έλληνες παίκτες.

 width=Ο Χρήστος Γκράνας ανήκει στο δυναμικό των διαιτητών της ΕΠΣ Θράκης, αν και μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην ΕΠΣ Ξάνθης από την οποία πήρε μεταγραφή. Είχε πάει αρκετά καλά και στην περσινή ψηφοφορία και γίνεται ο άνθρωπος που εκτοπίζει από την θέση του κορυφαίου διαιτητή της Θράκης τον Χασάν Κούλα, που είναι ο μόνος διεθνής που διαθέτει αυτήν την στιγμή η θρακιώτικη διαιτησία στο ποδόσφαιρο. Επικράτησε στο… νήμα τριών άλλων συναδέλφων του, αφού με διαφορά μικρότερη της ποσοστιαία μονάδας τον ακολούθησαν ο εβρίτης διεθνής διαιτητής βόλεϊ Γιάννης Ιωαννίδης (που για ακόμα μια φορά χάνει οριακά την πρώτη θέση), ο ξανθιώτης επίσης διεθνής διαιτητής χάντμπολ Ανδρέας Μπέτμαν και ο νικητής στην σχετική ψηφοφορία και τις τρεις προηγούμενες χρονιές Χασάν Κούλα. Ο Γκράνας αποτελεί τον εκπρόσωπο της ΕΠΣ Θράκης στην Super League, αλλά δεν φυσικά σφυρίζει και στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων όποτε δεν έχει υποχρεώσεις στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

 width=Ο ΑΟ Νέας Βύσσας, τέλος, με μια εντυπωσιακή πορεία, κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Γυναικών στον όμιλο που διοργάνωσε η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας επιτυγχάνοντας μάλιστα και ένα μοναδικό ρεκόρ, αφού έφτασε στον τίτλο με 18 νίκες σε ισάριθμα ματς και μάλιστα χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα σετ. Παράλληλα, στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας πραγματοποιεί μέχρι στιγμής εντυπωσιακές εμφανίσεις και έχοντας ως όπλο το κλειστό «Σοφία Κανίδου», βρίσκεται στο τέλος του 2016 στην κορυφή της βαθμολογίας αν και πρόκειται για νεοφώτιστη ομάδα, τρέφοντας πλέον ελπίδες ακόμα και για συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου στην Α1 Κατηγορία! Στην ψηφοφορία του ThrakiSportS έδωσε «μάχη» με την μεικτή ομάδα ερασιτεχνών  της ΕΠΣ Ξάνθης που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Regions Cup και εκπροσώπησε την χώρα στην ευρωπαϊκή διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο Σαν Μαρίνο.

 

Το ThrakiSportS ευχαριστεί τους εκατοντάδες αναγνώστες που συμμετείχαν και φέτος στην ψηφοφορία. Όλοι οι συμμετέχοντες είτε μέσω της σελίδας μας στο facebook είτε μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, όπως έχουν ενημερωθεί και με απαντητικό μήνυμα, συμμετέχουν στην κλήρωση για τα 20 δώρα που θα δώσει το ThrakiSportS στους συμμετέχοντες (ένα τριήμερο στο θρακιώτικης ιδιοκτησίας Pilion Terra, ένα διήμερο στο Thraki Palace, δύο τάμπλετ τελευταίας τεχνολογίας, τρία Football Manager 2017, τρία «Pro Evolution Soccer 2017», πέντε άλμπουμ της Panini Super League 2016-2017 και πέντε ημερολόγια μεγάλων ομάδων). Οι νικητές των δώρων θα γίνουν γνωστοί σε μελλοντική ανάρτηση, εντός του πρώτου δεκαημέρου του 2017, αφού υπάρξουν όλες οι απαραίτητες διασταυρώσεις για τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό αλλά και αφού αναζητηθούν κατά προτεραιότητα εκείνοι που έχουν προσεγγίσει περισσότερο με τις ψήφους που έδωσαν τους τελικούς νικητές.

Από όλη την δημοσιογραφική ομάδα του  ThrakiSportS ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή στην ψηφοφορία στην ανάδειξη των καλύτερων του 2016 και πάνω από όλα για την στήριξη που δείχνετε σε αυτήν την προσπάθεια. Ευχόμαστε το νέο έτος να είναι μια χρονιά σημαδιακή, με υγεία πάνω από όλα και πολλές επιτυχίες για τις ομάδες και τους αθλητές της Θράκης. Και με το καλό, όλοι μαζί να είμαστε πάλι τέτοια μέρα, σε ένα χρόνο, χωρίς ΚΑΜΙΑ απώλεια (γιατί είχαμε πολλές το 2016), έτοιμοι να αναδείξουμε τους κορυφαίους στα σπορ της Θράκης για το 2017!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!