Volley League: Τα βαθμολογικά δεδομένα για την Ορεστιάδα και τα κρίσιμα ραντεβού που θα κρίνουν την παραμονή

 

Η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Volley League ήταν ό,τι πιο καταστροφικό μπορούσε να ζήσει ο ΑΟ Ορεστιάδος, που περνά τις πιο δύσκολες ώρες της ιστορίας του.

Αν και κάποιοι έτρεφαν ελπίδες ότι θα μπορούσε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στην γειτονική Αλεξανδρούπολη, τελικά διαψεύστηκαν. Συν τοις άλλοις, οι πράσινοι είδαν τον Ηρακλή Χαλκίδας να κερδίζει την Παναχαϊκή και μάλιστα με καθαρό τρίποντο, μετά το 3-0 που ήταν και η πρώτη του εντός έδρας νίκη.

Έτσι ο Ηρακλής Χαλκίδας έφτασε τους 6 πόντους με το τέλος του πρώτου γύρου, όσες είχε και η Κύζικος Νέας Περάμου. Ωστόσο αυτό σημαίνει ότι αν τέλειωνε τώρα το πρωτάθλημα, η Ορεστιάδα θα υποβιβαζόταν αυτομάτως, χωρίς να ελπίζει στην διαδικασία των πλέι άουτ.

Και αυτό γιατί στην 124η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ που φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουλίου στην Πορταριά αποφασίστηκε μεταξύ άλλων: «Στα πλέι αουτ θα μετέχει και η 9η ομάδα, ενώ η 12η ομάδα θα υποβιβάζεται απ΄ευθείας εάν η βαθμολογική διαφορά με την 11η ομάδα είναι 4 βαθμοί ή περισσότεροι».

Πλέον η διαφορά της Ορεστιάδας από τους προτελευταίους είναι πέντε πόντοι, κάτι που σημαίνει ότι αυτήν την στιγμή ο ιστορικός ΑΟΟ πέφτει αυτόματα στην Α2. Ωστόσο τρέφει ελπίδες παραμονής μέσω των πλέι άουτ. Για να γίνει αυτό πρέπει να μειώσει τουλάχιστον κατά δύο βαθμούς την διαφορά είτε με την Κύζικο είτε με την Χαλκίδα είτε και με τους δύο.

Κοινώς, τα κρίσιμα ματς του ΑΟΟ είναι με τις δύο αυτές ομάδες. Τυχόν ήττες θα εκτοξεύσουν την διαφορά και θα φέρουν την Ορεστιάδα πιο κοντά στην Α2 Κατηγορία. Αν νικήσει, τότε θα μειώσει την διαφορά και εφόσον φέρνει τουλάχιστον τα ίδια αποτελέσματα με τους άλλους, θα κρατά την τύχη στα χέρια της ώστε να οδηγήσει την υπόθεση παραμονή σε μπαράζ.

Υπενθυμίζεται ότι στον δεύτερο γύρο η Ορεστιάδα έχει να παίξει εκτός έδρας με τον Ηρακλή Χαλκίδας στις 4 Φεβρουαρίου ενώ καπάκι φιλοξενεί την Κύζικο στις 11/2. Στον δεύτερο γύρο ο ΑΟΟ μπορεί να διεκδικήσει βαθμό ή βαθμούς στο «Νίκος Σαμαράς» και επί Ηρακλή στην πρεμιέρα του β’ γύρου στις 7 Γενάρη, επί του Φοίνικα Σύρου, επί της Παναχαϊκής απέναντι στην οποία έχει πάρει τον μοναδικό της πόντο αλλά και επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης την τελευταία αγωνιστική.

Κοινώς, μπορεί οι ελπίδες να έχουν λιγοστέψει αλλά τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει. Αρκεί βέβαια πρώτα να λυθεί το διοικητικό κομμάτι…