Αιχμές Γκιζάνη στην πρώην διοίκηση της ΕΟΠΕ για την σημερινή κατάσταση της Ορεστιάδας

 

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των ονομάτων της ομάδας των περίπου 15 ανθρώπων που έχει σχηματίσει ο δήμαρχος Ορεστιάδας για να αναλάβει τις τύχες του τοπικού Αθλητικού Ομίλου βρίσκονται άπαντες στην πόλη του Βορείου Έβρου.

Ο απερχόμενος και ήδη παραιτηθείς πρόεδρος Βασίλης Γκιζάνης περιμένει να παραδώσει τα κλειδιά, διευκρινίζοντας ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος το καλοκαίρι, όταν θα διενεργηθούν εκλογές μετά την λήξη της προσωρινής θητείας της διοίκησης Πρωτοδικείου.

Πέρα από το Radio Evros όπου φιλοξενήθηκαν εκτενείς δηλώσεις του, ο Βασίλης Γκιζάνης μίλησε και στον Maximum FM όπου μάλιστα προσδιόρισε στα 250.000 ευρώ τα συνολικά χρέη του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένων των φετινών συμβολαίων μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2016.

Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο σημείο των δηλώσεών του ήταν η αναφορά που έκανε σε ευθύνες, πέρα από αυτές της απερχόμενης διοίκησης του ΑΟΟ και στην απερχόμενη διοίκησης της ΕΟΠΕ, αφήνοντας σαφέστατες υπόνοιες για υπαλλήλους της Ομοσπονδίας.

«Ήρθαν οι Σουηδοί με αυτό το περίεργο που συνέβη με τις εκλογές της Ομοσπονδίας, όταν ζήτησαν 7.500 ευρώ μέσα σε 24 ώρες και με αίμα καταφέραμε να τα πληρώσουμε, αλλά θα τα μάθουμε τώρα τι ακριβώς συνέβη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Γκιζάνης.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ μέχρι και πριν λίγους μήνες ο ΑΟ Ορεστιάδας συμμετείχε μέσω του Αθηνόδωρου Χατζηπαναγιώτου στο ΔΣ της ΕΟΠΕ, στις εκλογικές αναμετρήσεις του τελευταίου τριμήνου στήριξε την πλευρά του Καραμπέτσου, που τελικά νίκησε στις εκλογές, έχοντας μάλιστα και υποψήφιο με το ψηφοδέλτιό του τον Παντελή Δραχτίδη.

Αν ο Βασίλης Γκιζάνης συσχετίζει αυτήν την αλλαγή στάσης του ΑΟΟ απέναντι στην διοίκηση Μαυρομάτη και τον Αθηνόδωρο Χατζηπαναγιώτου, που υποχρεώθηκε να κατέβει ως υποψήφιος με τον ΑΟ Νέας Βύσσας τελικά, είναι κάτι που κανείς δεν γνωρίζει.

Αυτό που ωστόσο είναι δεδομένο, είναι ότι ο πρωην πρόεδρος του ΑΟΟ συσχετίζει το θέμα με τα χρέη στους Σουηδούς Ίσακσον και Γκούσταφσον και την άμεση απαίτηση καταβολής τους με τις εκλογές στην Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.