«Το άλμπουμ της ζωής μου»: Ο Γιάννης Φυσέκης αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες του φωτογραφίες

 

Επιμέλεια αφιερώματος: Έλενα Καρατζίδου

Το άλμπουμ όσο και η ζωή του Γιάννη Φυσέκη, είναι απ αυτά που σπάνια συναντάς στο χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο. Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να τον ταυτίσει με τη ‘’Κραυγή’’ που περιγράφει ο Ν.Καζαντζάκης στην Ασκητική -το οποίο όπως έχει πει σε συνέντευξη του είναι ένα από τα αγαπημένα του βιβλία- τη κραυγή εκείνη που αγωνίζεται ν΄ ανασηκώσει ένα βάρος, ν΄ αναμερίσει τη σάρκα και το νου, νικώντας τη συνήθεια, την τεμπελιά και την ανάγκη.

Ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής του από την αρχή λοιπόν, ο Γιάννης Φυσέκης γεννήθηκε στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης και από πολύ μικρός μπήκε στο κόσμο των σπορ, όντας μπασκετμπολίστας αλλά και δεινός κολυμβητής. Στη συνέχεια, έρχεται το ποδόσφαιρο και η Δόξα Τριλόφου όπου γίνεται η πρώτη του επίσημη γνωριμία με τα ‘’δίχτυα’’στα 15 του, κάνοντας προπόνηση συνήθως τα βράδια αφού παράλληλα διαβάζει για το σχολείο και στη συνέχεια για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Καταφέρνει να περάσει στο τμήμα Μοριακής Βιολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου στην Αλεξανδρούπολη κι εκεί ‘’εισχωρεί’’ στη ζωή του για τα καλά η Θράκη. Παράλληλα με τις σπουδές, αγωνίζεται στον Εθνικό όπου τον ανακαλύπτει ο Ντέμης Νικολαϊδης, ο οποίος τον πηγαίνει στην ΑΕΚ στην οποία υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο στα 21 του χρόνια. Στην ΑΕΚ μένει για λίγο καιρό καθώς αργότερα ακολουθούν δανεισμοί του σε Αναγέννηση Καρδίτσας, Λαμία, Απόλλων, Ν.Επιβάτες και Πανσερραϊκό.

Το 2010 επιστρέφει στον Εθνικό για 4 χρόνια παίρνει το πτυχίο του το 2012 και το 2014 παίρνει μεταγραφή στον Άρη, ένα μεγάλο αγωνιστικό κομμάτι για εκείνον. Μένει αξέχαστος σε όλους τους συμπαίκτες του, όχι μόνο για τον χαρακτήρα του αλλά για τα ”ετυμολογικά κουίζ” στα αποδυτήρια.

Το Σεπτέμβρη του 2015, με ανάρτηση του στο Facebook προς έκπληξη όλων ανακοινώνει ότι ‘’κρεμάει’’ τα γάντια του ώστε να αφιερωθεί στις σπουδές και την επιστήμη του. Όσοι δε τον γνώριζαν τον θεώρησαν εν μέρει παρορμητικό, όσοι πάλι τον ήξεραν γνώριζαν την αξία της απόφασης του. Σήμερα τον βρίσκουμε και πάλι στον Εθνικό αυτή τη φορά ως παίκτη του μπάσκετ και στο Πανεπιστήμιο, στο τελευταίο έτος του Διδακτορικού του.

Του ζητήσαμε, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα από κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει ο ίδιος τις 20 φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που τον έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία του.

O Γιάννης Φυσέκης ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις 20 αγαπημένες φωτογραφίες του και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν τον Γιάννη Φυσέκη μέσα από τα μάτια του… Γιάννη Φυσέκη!