Video: Πανελλήνια διάκριση για το κινηματογραφικό εργαστήρι του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής

 

Με μια 6λεπτη animation ταινία, προϊόν πολύμηνης δουλειάς των μαθητών του κινηματογραφικού του εργαστηρίου, το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής κατάφερε να αποσπάσει το Ειδικό Βραβείο Συνηγόρου του Παιδιού στην 16η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio.

Στη Συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Ηλείας την εβδομάδα από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου, διαγωνίστηκαν 266 οπτικοακουστικές δημιουργίες εφήβων και νέων μέχρι 20 ετών, ελληνικές και ξένες από 11 χώρες, οι οποίες καταπιάνονταν με ζητήματα όπως η φιλία, το φυσικό και το σχολικό περιβάλλον, ο εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, η παγκοσμιοποίηση, οι οικογενειακές σχέσεις, η απώλεια, η οικολογία και ανοχή στην διαφορετικότητα.

Η ταινία «Καταφύγιο», με την οποία πήρε μέρος το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, απέσπασε το ειδικό βραβείο Συνηγόρου του Παιδιού, λόγω της ανάδειξης, με ιδιαίτερη ευαισθησία, των δικαιωμάτων των παιδιών- προσφύγων.

Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας

Η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio ξεκίνησε το 2001 σαν μια πρωτοβουλία του ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Στην Camera Zizanio παρουσιάζονται και διαγωνίζονται έργα που έχουν δημιουργήσει παιδιά και νέοι έως 20 χρόνων. Εκατοντάδες παιδιά και εκπαιδευτές από την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο συναντώνται κάθε χρόνο στον Πύργο της Ηλείας για να παρουσιάσουν έργα που παρήχθησαν είτε σε κινηματογραφικά εργαστήρια είτε ατομικά, για να ανταλλάξουν ιδέες, να συνεργαστούν και να αναπτύξουν κοινή δράση. Σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη Συνάντηση οπτικοακουστικής δημιουργίας των νέων ανθρώπων στην Ευρώπη.

Παρακολουθήστε τη βραβευμένη ταινία των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής:

Πηγή: inkomotini.gr