Από σαλμονέλα έχουν προσβληθεί μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής στην επεισοδιακή εκδρομή στην Αθήνα

 

Από σαλμονέλα έχουν προσβληθεί, όπως φαίνεται, τουλάχιστον κάποιοι απο τους μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, που προ ημερών, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής στην Αθήνα, εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης σύμφωνα με τη πληροφόρηση που υπήρξε, και είχαν νοσηλευτεί σε νοσοκομεία της Αττικής.

Μετά την επιστροφή των παιδιών στη Κομοτηνή, τουλάχιστον ένας γονιός κατέφυγε σε μικροβιολογικό κέντρο της Κομοτηνής,και όπως έδειξαν οι ανοσολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το παιδί του, αυτό έχει προσβληθεί απο βακτήριο της σαλμονέλας και του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή. Συγκεκριμένα τα παιδί βρέθηκε θετικό στους τύπους Salmonella O group D (TO) και Salmonella H d (TH). Σύμφωνα με πληροφορίες, κι άλλοι γονείς αναμένεται να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε ανοσολογικές εξετάσεις.

Και το ερώτημα που ανακύπτει, είναι : <<Γιατί στα νοσοκομεία της Αθήνας δεν έγινε σωστή διάγνωση της σαλμονέλωσης;>>

Η σαλμονέλλα είναι ένα γένος παθογόνων ραβδόμορφων κινητών βακτηρίων (εξαιρέσεις τα μη κινητά Salmonella Gallinarium και Salmonella Pullorrum), που προκαλεί ποικίλες ασθένειες στα έντερα και στο στομάχι. Οι ασθένειες αυτές ονομάζονται σαλμονέλλωση. Η σαλμονέλλα προκαλείται όταν το μικρόβιο διεισδύσει στο επιθήλιο του λεπτού εντέρου και προκαλέσει φλεγμονή, με αποτέλεσμα – σύμφωνα με στοιχεία- να παραχθεί μια εντεροξίνη στα εντερικά κύτταρα. Η ασθένεια προέρχεται συνήθως απο το νερό, το χώμα, τα έντομα, τις επιφάνειες εργοστασίων και κουζινών, τα ζωικά περιττώματα και τα ακατέργαστα κρέατα, πουλερικά και θαλασσινά.

 

Πηγή:  inkomotini.gr