Με τετράδα η Ξάνθη στην εκδήλωση για την αναβάθμιση της Super League, αποχώρησε όμως επιδεικτικά ο Πανόπουλος!

 

Μπορεί οι περισσότεροι μεγαλομέτοχοι και πρόεδροι ομάδων να απουσίασαν, μπορεί να υπήρξαν και ομάδες που δεν έστειλαν καν εκπρόσωπο στην εκδήλωση της παρουσίασης της μελέτης των διεθνών οίκων PwC και Delloite για την αναβάθμιση του προϊόντος της Super League, ωστόσο η Ξάνθη έδωσε δυναμικό παρών. Πιο δυναμικό δεν γίνεται!

Ο Χρήστος Πανόπουλος ήταν εξ αυτών που έδωσαν το “παρών” στην παρουσίαση έστω και αν εξ όσων είπε στην συνέχεια, αποχωρώντας επιδεικτικά από την αίθουσα πριν την ολοκλήρωση της παρουσίασης, βγαίνει το συμπέρασμα πως… μάλλον έχασε την ώρα του! Εκεί ήταν επίσης φυσικά ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης και πρόεδρος της Λίγκας Γιώργος Στράτος ως οικοδεσπότης, ο έτερος αντιπρόεδρος της Ξάνθης Γιάννης Παπαδημητρίου αλλά και ο πρόεδρος της ομάδας Άρης Πιαλόγλου.

Κοινώς η Ξάνθη κατέβηκε με όλο το βαρύ της πυροβολικό σε διοικητικό επίπεδο. Ωστόσο λίγο μετά την ανάπτυξη των τριών προτάσεων που αφορούσαν την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, ο ιδιοκτήτης της ομάδας Χρήστος Πανόπουλος (φωτό από την εκδήλωση όπου κάθεται αριστερά και συζητά με τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού και πρώην πρόεδρο της Λίγκας Τάκη Αγραφιώτη ενώ όρθιος είναι ο Πιαλόγλου) πήρε το λόγο και λίγο ως πολύ χαρακτήρισε άνευ σκοπού την όλη έρευνα που στήθηκε και παρουσιάστηκε. Αμέσως μετά ο Πανόπουλος αποχώρησε μάλλον επιδεικτικά από την αίθουσα του Δαϊς.

Τι είπε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης πριν αποχωρήσει; Ότι τις ίδιες προτάσεις θα μπορούσε να κάνει οποιοσδήποτε από τους 16 της κατηγορίας και πως το 60%-70% των εσόδων για τις 8 στις 10 ομάδες προέρχεται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Γι’ αυτό και «θα ήθελα η έρευνα να αφορά στο πώς γίνεται η κατανομή των τηλεοπτικών στην Ευρώπη, αλλιώς η παρουσίαση δεν έχει νόημα», τόνισε χαρακτηριστικά!

Μόλις δεν του δόθηκε κάποια απάντηση αποχώρησε μάλλον… επιδεικτικά, δείχνοντας πως το θέμα της κατανομής των εσόδων είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον ίδιο. Άλλωστε είναι και το πιο σοβαρό σημείο της περίφημης κίνησης των 12 που ο ίδιος ενορχήστρωσε, όρου ρητά έχει ζητηθεί η ανακατανομή των εσόδων από τα κανάλια υπέρ των πιο μικρών ομάδων. Λίγο αργότερα τάχθηκε με το μέρος του και ο Αλέξης Κούγιας τονίζοντας ότι ένα πρωτάθλημα χωρίς την Ξάνθη και την ΑΕΛ, όπως εκτίμησε ότι οραματίζονται οι εταιρείες δεν μπορεί να λέγεται αναβαθμισμένο.

Πάντως, σε αντίθεση με τον Πανόπουλο που πήγε, υπήρξαν ιδιοκτήτες και μεγαλομέτοχοι ομάδων που σνόμπαραν την εκδήλωση. Μάλιστα υπήρξαν και ΠΑΕ που δεν εκπροσωπήθηκαν καθόλου. Έτσι, πριν την  αποχώρηση του Χρήστου Πανόπουλου, είχαμε και τις αιχμές που άφησε ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Στράτος, αναφορικά με την απουσία εκπροσώπων από πολλές ομάδες. Ωστόσο ανέφερε πως τα σημαντικά θέματα τα ξεκινάνε λίγοι τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εύχομαι οι επόμενες μέρες να είναι καλύτερες από αυτές που προηγήθηκαν. Είναι μακράν από τις καλύτερες έρευνες για αυτό το σκοπό. Θα κληθούμε να αποφασίσουμε ποιο θέλουμε να είναι το πρωτάθλημά μας».

Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις των εταιρειών επρόκειτο να τεθούν σε διαβούλευση στο ΔΣ της Λίγκας την προσεχή Τετάρτη, ωστόσο αυτό αναβλήθηκε εξαιτίας των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Ωστόσο το θέμα της αναδιάρθρωσης παραμένει ανοιχτό με την Nova να πιέζει για άμεσες αποφάσεις, απειλώντας να ενεργοποιήσει ρήτρες εκατομμυρίων εφόσον δεν γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, υποστηρίζοντας ότι εφόσον αποτελεί τον βασικό αιμοδότη της Super League (που παραμένει χωρίς χορηγό μετά την απόσυρση του ΟΠΑΠ) θα πρέπει να έχει λόγο και στην διαμόρφωση του προϊόντος ώστε να το κάνει πιο ελκυστικό για τους πελάτες της, δηλαδή τους συνδρομητές της.