Στην δυσκολότερη θέση όλων η Ορεστιάδα για παραμονή εκτιμά ο Γιάννης Λάιος

 

Ο Γιάννης Λάιος είναι μια από τις μεγαλύτερες μορφές που έχει αναδείξει το ελληνικό βόλεϊ. Κορυφαίος παίκτης, σπουδαίος προπονητής, καθηγητής στο πανεπιστήμιο, έχει σπουδάσει όσο λίγοι το άθλημα.

Φέτος κάθεται στον πάγκο της Κυζίκου Νέας Περάμου και οδήγησε την ομάδα το βράδυ του Σαββάτου στην ιστορική πρώτη νίκη της στα σαλόνια της Α1 Κατηγορίας. Η νίκη αυτή ήρθε επί της λαβωμένης Ορεστιάδας που βρίσκεται σε δεινή θέση.

Ο Λάιος στις δηλώσεις του δεν έκρυψε τα λόγια του. Ουσιαστικά περιόρισε σε τρεις τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή και εκτίμησε ότι στην πιο δεινή θέση είναι η Ορεστιάδα που έχει χάσει από τις άλλες δύο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Κυζικου:

«Μετά τις 4 πρώτες αγωνιστικές είδαμε ότι στο τελευταίο σκαλί θα είναι 3 ομάδες. Εμείς, η Ορεστιάδα και η Χαλκίδα. Η Ορεστιάδα με την ήττα που έκανε από εμάς είναι στην χειρότερη μοίρα γιατί έχασε και από την Χαλκίδα. Τα μεταξύ μας παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά, ειδικά τα εκτός έδρας.

Σήμερα υπήρχε πολύ θέληση και πολύ άγχος. Τα λάθη που κάναμε δεν είναι ούτε για σχολικό πρωτάθλημα. Μεγάλες προσπάθειες για κάποιες μπαλιές χωρίς νόημα. Αυτά τα λάθη έβαζαν την Ορεστιάδα στο παιχνίδι, ωστόσο η αλλαγή του πασαδόρου και του διαγώνιου άλλαξαν τη ροή και ξεφύγαμε στο σκορ.

Στο τρίτο σετ εκτός από την ψυχολογία που είχαμε, μας βοήθησε και το λάθος της Ορεστιάδας με τις περιστροφές που έτσι έφεραν το 3-0».