ΕΠΣ Ξάνθης: Όλα όσα έγιναν στην «καθαρή» νίκη του πρωτοπόρου Άρη Αβάτου επί της Βιστωνίδας

 

Ωραίο ματς και αρκετά γκολ είδαν όσοι ήταν παρόντες στο γήπεδο των Μαγγάνων το μεσημέρι της Κυριακής, αφού το ματς Άρης Αβάτου – ΑΟ Βιστωνίδας είχε πολύ καλό ρυθμό και μια… παρ’ολίγον ισοφάριση, αλλά έληξε τελικά με το 3-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Με πρωταγωνιστή τον Πάρη Κοτόπουλο, που λίγο έλειψε να κάνει το χατ τρικ, οι γηπεδούχοι πήραν ακόμα μια νίκη στο πρωτάθλημα και συνέχισαν το αήττητο σερί τους στον φετινό «μαραθώνιο». Πίεσαν από την αρχή, έκαναν ευκαιρίες και σκόραραν δις από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Από την άλλη πλευρά η Βιστωνίδα έχασε και μια μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση όσο το σκορ βρισκόταν στο 1-0, αλλά ο Θεοδωρίδης δεν κατάφερε να σκοράρει από την άσπρη βούλα.

Οι γηπεδούχοι έλεγχαν το ρυθμό σχεδόν σε όλη τη διάρκεια το παιχνιδιού, ενώ ήταν και αυτή που κατάφεραν να προηγηθούν, μόλις στο 20ο λεπτό, όταν ο Ξανθόπουλος εκτέλεσε με σέντρα ένα φάουλ, ο Κοτόπουλος πήδηξε ψηλά και έκανε μια γυριστή κεφαλιά προς το τέρμα, με τον Δρακίδη να προσπαθεί να ανακόψει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα της ομάδας του, αλλά τελικά να είναι αυτός που θα την στείλει στα δίχτυα και θα κάνει το 1-0, με αυτογκόλ του. Η Βιστωνίδα είχε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει όσο το σκορ βρισκόταν στο 1-0, όταν ο Καμπουρίδης ανατράπηκε από τον Παπαδιώτη εντός της μεγάλης περιοχής, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να υποδεικνύει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Θεοδωρίδης, αλλά αστόχησε στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Ο Άρης Αβάτου δε πτοήθηκε, όμως, και πριν καλά – καλά τελειώσει το πρώτο ημίχρονο του αγώνα, σκόραρε και πάλι και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Αυτή τη φορά στο 35′ ο Πάρης Κοτόπουλος, όχι μόνο πήδηξε πιο ψηλά από όλη την αντίπαλη άμυνα και έκανε μια δυνατή κεφαλιά, αλλά ήταν και αυτός που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 και το πρώτο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα. Κάπως έτσι και με τον Άρη Αβάτου να συνεχίζει την πίεση ολοκληρώθηκε και το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο του αγώνα.

Στην επανάληψη ο Άρης Αβάτου εμφανώς ανακουφισμένος από το υπάρχων προβάδισμα δύο τερμάτων, χαλάρωσε λίγο και μείωσε την πίεση που ασκούσε στην περιοχή της Βιστωνίδας στο πρώτο ημίχρονο. Παρ’όλα αυτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν και σε ακόμα ένα τέρμα, με τον γνωστό ύποπτο, τον Πάρη Κοτόπουλο, ο οποίος βρήκε το χώρο και το χρόνο εντός της μεγάλης περιοχής της Βιστωνίδας, να πιάσει ένα πολύ δυνατό σουτ, και να νικήσει τον Γιουνούζογλου για να γράψει το τελικό 3-0 υπέρ της ομάδας του. Η δε Βιστωνίδα έδειξε αδύναμη να αντιδράσει στην εμφανή υπεροχή του Άρη, και τελικά έφυγε χωρίς να πάρει κάτι από το γήπεδο των Μαγγάνων.

Άρης Αβάτου: Αμουτζάκης, Βασιλειάδης Γ., Βασιλειάδης Γ., Παπαδιώτης, Κούτρας (65′ Ντουμπάν Τουράν), Σουκρή Ογλού, Θωμαΐδης, Ξανθόπουλος, Κοτόπουλος (65′ Μιχαηλίδης), Λαζαρίδης, Δασκαλάκης (46′ Μπουνταγκίδης).

ΑΟ Βιστωνίδας: Γιουνούζογλου, Αγγελίδης, Καζάκος, Κομήτης, Δρακίδης, Μαμαλίκατζης (78′ Τζεβελέκης), Μπάρμπας (46′ Τσιπνόγλου), Ταΐρης, Ξενιτίδης (46′ Μακρίδης), Θεοδωρίδης, Καμπουρίδης