Το παρασκήνιο της ατάκας Τόρο σε Τσίπρα για την επίσκεψη Ομπάμα και το γκολ στις… καθυστερήσεις που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός

 

Ενα ενδιαφέρον περιστατικό που έχει σχέση και με την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα εκτυλίχθηκε μετα το τελος του αγώνα της Ελλάδας με την Βοσνία.

Τότε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλησε να επισκεφθεί τους έλληνες διεθνείς στα αποδυτήρια. Το εύθυμο κλίμα από την ισοφαριση του Τζαβέλα στο… ενενηνταφεύγα βοηθούσε σε κάτι τέτοιο.

Ουσιαστικά σε εκείνο μόλις το σημείο οι διεθνείς συνειδητοποίησαν ότι στο γήπεδο βρισκόταν ο έλληνας πρωθυπουργός, τον οποίο είχαν γνωρίσει και πριν ένα χρόνο, όταν ο Τσίπρας είχε δει παρέα με τον τότε πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου το φιλικό μεταξύ των δυο ομάδων παιχνίδι.

Η άνεση με την οποία υποδέχθηκαν οι Ελληνες διεθνείς τον Αλέξη Τσίπρα, αποτυπώθηκε και στην φοβερή ατάκα του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος χρησιμοποίησε την επερχόμενη άφιξη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, λέγοντας την… ατάκα του μήνα.

«Τώρα που έρχεται ο Ομπάμα, μα του δώσεις πρόεδρε τα… χαιρετίσματά μου», είπε ο Ξανθιώτης αρχηγός της Εθνικής Ομάδας στον Τσίπρα, που συνοδευόταν μόνο από τον ασφάλειά του, τον υπουργό Νίκο Παππά και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγη ώρα μετά είχε τηλεγράφημα με τον ωραίο αυτό διάλογο, που συνεχίστηκε σύμφωνα με το τηλεγράφημα με τον Τόρο να προτρέπει τον Τσίπρα να ζητήσει από τον Ομπάμα «να βοηθήσει μπας και μειωθεί το ελληνικό χρέος».

Ο Πρωθυπουργός γέλασε και του απάντησε: «Μην στεναχωριέσαι, θα το βάλουμε κι εμείς στο 93 το γκολ, όπως ο Τζαβέλλας». Η μικρή λεπτομέρεια είαι βέβαια ότι ο Τζαβέλλας σκόραρε ακόμα πιο μετά, στο… πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.