Μέχρι πρόσφατα ποδοσφαιριστής στην Θράκη έγινε… προπονητής μόλις στα 23 του

 

Μέχρι πρόσφατα ποδοσφαιριστής στην Θράκη έγινε προπονητής στην Κρήτη μόλις στα… 23 του. Ο λόγος για τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ Κοσμίου και του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων  Παναγιώτη Γερούλη.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε πολύ μικρή ηλικία στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια λόγω του ότι η οικογενειά του μετακόμισε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, αγωνίστηκε σε ΑΕ Χανίων, στις ακαδημίες της Νέας Κυδωνίας στον ΑΟΔΑ και ΔΑΑΟΧ.

Κατόπιν λόγω των σπουδών του στην Κομοτηνή και στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης.

Κατά την διάρκεια της παρουσίας του εκεί, φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ Κοσμίου την περίοδο 2011-2012, με τον οποίο πανηγύρισε το πρωτάθλημα στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης αλλά και την άνοδο στην τότε Δ’ Εθνική, ενώ την επόμενη αγωνιστική περίοδο πανηγύρισε ενα κύπελλο ΕΠΣ Θράκης και μια ακόμη άνοδο, αυτην την φορά στην Γ’ Εθνική. Στην συνέχεια φόρεσε και την φανέλα του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων.

Ο τελειόφοιτος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με ειδικότητα στην προπονητική ποδοσφαίρου, στράφηκε από νεαρή ηλικία σε καριέρα προπονητή εκμεταλλευόμενος και τις σπουδές του. Μετακόμισε στην Αθήνα και πλέον προπονεί τις ακαδημίες της ΑΕ Μοσχάτου.

Σε δηλώσεις του σε κρητικό μεσο τόνισε πως ο λόγος μετακόμισης του στην πρωτεύουσα έγινε για πρακτικούς και επαγγελματικούς λόγους, αφού πέρα από τόπο καταγωγής του, η Αθήνα προσφέρει όλες τις δυνατότητες, ώστε να μπορέσει να βρει αλλά και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του δίνονται, αφού σαφώς σε αντίθεση με την επαρχία είναι περισσότερες.

Στην φωτογραφία βλέπετε τον Παναγιώτη Γερούλη με τον Χουαν Ραμόν Ρότσα και τον Κριστόφ Βαζέχα, δυο μεγάλες μορφές του Παναθηναϊκού, που δραστηριοποιούνται πλέον επίσης στον χώρο των ακαδημιών και έχουν και αυτοί με την σειρά τους μεταλαμπαδεύσει τα φώτα και τις εμπειρίες τους στον νεαρό πρώην ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή.