Δεν έχουν τιμήσει την Χριστίνα Ρουσσίδου στην πατρίδα της αλλά την βραβεύουν στις… Σέρρες

 

Στις Σέρρες θα βρεθεί το προσεχές Σάββατο η αντιπρόεδρος του ΟΦΘΑ και μέλος του ΔΣ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χριστίνα Ρουσσίδου, προκειμένου να τιμηθεί για την προσφορά της στον Υγρό Στίβο.

Εκεί θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας θα τιμηθεί ο ασημένιος ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης και ο προπονητής του Νίκος Γέμελος. Ωστόσο οι διοργανωτές ζήτησαν να τιμήσουν και την Ρουσσίδου, όπως και τον Αλεξανδρουπολίτη χρυσό παραολυμπιονίκη του Ρίο Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι Σέρρες δεν ανήκουν καν διοικητικά στην Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου δραστηριοποιείται η Ρουσσίδου. Ωστόσο οι Σερραίου εκτίμησαν την προσφορά της στην κολύμβηση και της έκαναν αυτήν την τιμητική πρόταση, την οποία και αποδέχθηκε.

Ετσι μαζί με τον ολυμπιονίκη και τον παραολυμπιονίκη μας, η Χριστίνα Ρουσσίδου θα βραβευθεί και η ίδια για την προσφορά της. Μια προσφορά που όπως γίνεται αντιληπτό αναγνωρίζεται εκτός της Θράκης, περισσότερο ίσως από την ίδια την πατρίδα της, οι αρχές της οποίας δεν έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι ουδείς προφήτης στον τόπο του…