Ένας Εβρίτης αντί ενός Ξανθιώτη με παρελθόν και στον Πανθρακικό ανέλαβε προπονητής στην… Γκάνα

 

Ο 48χρονος προπονητής, Λεωνίδας Μπίλης, με καταγωγή από τον Έβρο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ντούνκβα, ομάδας από την Γκάνα.

Ο Μπιλής μετά από μακρά καριέρα στους πάγκους των Πανθρακικού, Ηρακλή, Πιερικού, Αετού Σκύδρας, Αναγέννησης Γιαννιτσών, Τηλυκράτη Λευκάδας, Ποντίων Κατερίνης, Βατανιακού, Νίκης Βόλου, Τυρνάβου, Ένωσης Αποστόλου Παύλου και Καλαμάτας, συνεχίζει την καριέρα του στην Αφρική.

«Ο 48χρονος από την Αλεξανδρούπολη ανάλαβε την τεχνική ηγεσία της γκανέζικης, Ντούνκβα, υπογράφοντας συμβόλαιο εξάμηνης διάρκειας με προοπτική ανανέωσε γι’ ακόμη τρία χρόνια», αναφέρει σε ανάρτησή του το Sport24. Η εν λόγω ομάδα βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος της αφρικανικής χώρας.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι όταν τον είχε ανακοινώνει η ομάδα της Κομοτηνής το καλοκαίρι του 2009, έκανε αναφορά ότι «Από την ΠΑΕ Πανθρακικός ανακοινώνεται η συνεργασία με τον Κατερινιώτη γυμναστή – προπονητή Λεωνίδα Μπίλη». Στην ομάδα αποτέλεσε βοηθό του Αλμπέρ Καρτιέ αλλά έμεινε στην θέση ως τα τέλη Οκτωβρίου του 2009, οπότε και αντικαταστάθηκε από τον Ζόραν Στοΐνοβιτς.

Ο Μπίλης διατέλεσε επί δύο χρόνια και βοηθός του πρωταθλητή Ευρώπης σήμερα Φερνάντο Σάντος, την περίοδο που ο πορτογάλος τεχνικός ήταν στον ΠΑΟΚ. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι υποψήφιος για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ίδιας γκανέζικης ομάδας βρέθηκε τον περασμένο Απρίλη και ο Ξανθιώτης Γιώργος Μαραντάς, αλλά τελικά το deal δεν προχώρησε.