ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Εχίνο Σπορ και Άρη Αβάτου

 

Ντέρμπι κορυφής είχε το πρόγραμμα στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Α1 Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, με τον Άρη Αβάτου να επικρατεί με 1-2 του Εχίνου Σπορ. 

Ο Άρης μπήκε δυνατά και προηγήθηκε πολύ νωρίς στον αγώνα, ενώ σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν αυτός που απειλούσε πιο συχνά. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εχίνος ανέβηκε και προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός, όμως και πάλι ο Άρης Αβάτου ήταν αυτός που σκόραρε, με τον Εχίνο απλά να μειώνει στις καθυστερήσεις.

Στο έκτο λεπτό ο Μπουνταγκίδης με μια δυνατή απευθείας εκτέλεση φάουλ, νίκησε τον Μπάρε Μουζαφέρ και έγραψε το 0-1, δίνοντας από νωρίς άλλο αέρα και ψυχολογία στην ομάδα του. Λίγα λεπτά μετά, στο 13′ ήταν η σειρά του Δεσύλλα να απειλήσει, όταν μετά το φάουλ που εκτέλεσε είδε τη μπάλα να περνάει για λίγο άουτ, ενώ στο 16′ το σουτ του Γκέκα πέρασε επίσης άουτ. Η πρώτη ουσιαστική απειλή του Εχίνου ήταν στο 19ο λεπτό, όταν ο Χότσκα Τουγκάι έκανε ένα σουτ, αλλά είδε τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Στο 32′ το δυνατό σουτ του Κούτρα, απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ ο Μπάρε Μουζαφέρ. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν στο 43′, όταν ο Μαρίνοβ έκανε μια κεφαλιά, αλλά είδε την μπάλα να τραντάζει τα δοκάρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εχίνος ανέβηκε, έκανε κάποιες παραπάνω τελικές, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει πριν δεχθεί το δεύτερο γκολ. Στο 53′ ο Χότσκα Τουγκάι έπιασε ένα σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε για λίγο άουτ, ενώ εκτός γηπέδου έφυγε η μπάλα και από το σουτ του Παρσαντανιάν στο 62′. Ο Χιντ Ιμέρ, έκανε την πρώτη τελική του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο στο 65′, όταν έκανε ένα σουτ, αλλά είδε τον τερματοφύλακα του Εχίνου να αποκρούει και να παραχωρεί ένα κόρνερ. Ότι δεν κατάφερε ο Χιντ Ιμέρ, το έκανε ο Ξανθόπουλος στο 78ο λεπτό, που με ένα ωραίο, δυνατό σουτ νίκησε τον Μπάρε Μουζαφέρ για να γράψει το 0-2, υπέρ της ομάδας του. Από εκεί και πέρα, ο Εχίνος το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις του αγώνα σε 1-2, όταν ο Μιχαηλίδης έπιασε ένα δυνατό μακρινό σουτ με βολέ και νίκησε τον Αμουτζάκη.

ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ: Μπάρε Μουζαφέρ, Μπαϊρακταρίδης, Μποασή Σαμπρή, Ιντζέ Καρά Φικρή (66′ Καμπούρ Τζεμαλή), Καδρή Χουσεϊν, Μαρίνοβ, Μιχαηλίδης, Τζομιάδης, Χατζηνίκος (66′ Χριστόφ), Χότσκα Τουγκάι, Παρσαντανιάν (85′ Πετρόφ)

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Αμουτζάκης, Κούτρας, Μπουνταγκίδης, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Σουκρήογλού Σουκρή, Χιντ Ιμέρ, Ταχτσίδης, Κοτόπουλος (46′ Ξανθόπουλος), Δεσύλλας (79′ Λαζαρίδης), Γκέκας (66′ Βασιλειάδης)