Τα δευτεριάτικα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της Θράκης

 

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκε η Ξάνθη Sport την επική νίκη του ΑΟΞ στην Λεωφόρο, ενώ η Αθλητική του Έβρου επανακυκλοφορεί μετά τις διακοπές του καλοκαιριού δίνοντας έμφαση στους αγώνες του τοπικού ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.

Με την ευκαιρία, επαναφέρει και το ThrakiSportS την αγαπημένη σε πολλούς δευτεριάτικη στήλη με τα πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου της Θράκης (έστω και αν πλέον έχουν απομείνει μόλις δύο για την ώρα, αφού η Κερκίδα της Ροδόπης που κυκλοφόρησε για λίγο προ μηνός ανέστειλε σχεδόν αμέσως την λειτουργία της, ενώ το Περικόπιο της Κομοτηνής που μπήκε στον 24ο χρόνο της λειτουργίας του αν και έχει πλούσια αθλητική ύλη, επιλέγει μη αθλητικά θέματα για το πρωτοσέλιδό του).

Από εδώ όμως θα βλέπουμε όμως και τα πρωτοσέλιδα των πανελλαδικών εφημερίδων, εφόσον έχουν θρακιώτικο ενδιαφέρον, ειδικά σε μέρες σαν και την σημερινή που είναι λογικό να κυριαρχεί η νίκη της Ξάνθης, αν και αξίζει να τονιστεί ότι μόνο το Goal επέλεξε να εστιάσει με κεντρική φωτογραφία και τίτλο στην επικράτηση των Θρακιωτών στην Λεωφόρο. Δυνατό τίτλο είχε και το «Φως», ενώ αναφορά στη νίκη της Ξάνθης γίνεται στο επάνω μέρος της εφημερίδας και στο Metrosport.

Αντιθέτως, οι άλλες εφημερίδες προτιμούν αντί να εστιάσουν στη νίκη της Ξάνθης, να σχολιάσουν με τον τρόπο τους την ήττα του Παναθηναϊκού – είτε μιλάμε για οπαδικές του Ολυμπιακού, είτε για οπαδικές του Παναθηναϊκού είτε για… ουδέτερες. Η «Ώρα των Σπορ» επέλεξε να μην κάνει αναφορά στον αγώνα, όπως και η «Arena Press» παρόλο που είναι εφημερίδα της Β. Ελλάδος…