Τους… «τρολάρει» ο Βασιλακάκης και δηλώνει με αυτοπεποίθηση: «Αν ξαναπαίζαμε με τον Παναθηναϊκό, πάλι θα νικούσαμε!»

 

Βλέπει πράσινο και… τρελαίνεται, οπλίζει και… πυροβολεί. Μιλάμε για τον Θοδωρή Βασιλακάκη που στα τελευταία 69 παιχνίδια τα οποία έπαιξε έχει πετύχει τρία γκολ κι όλα ήταν απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπως ανέφερε το ThrakiSportS ήδη από το βράδυ της Κυριακής.

Με δικό του τέρμα μέσα στη Λεωφόρο (0-1) η Ξάνθη απέκλεισε τους “πράσινους” τον Γενάρη του 15′ στο Κύπελλο, ενώ πριν δύο χρόνια είχε σημειώσει το δεύτερο γκολ της ομάδας του στην εντός έδρας νίκη με 4-2 επί του Παναθηναϊκού! Την Κυριακή ωστόσο ο 28χρονος άσος σκόραρε ίσως το καλύτερο από τα δώδεκα γκολ της καριέρας του, για το πρώτο τρίποντο της Ξάνθης στο πρωτάθλημα. Με αυτήν την αφορμή, μίλησε στο SDNA και εξληγησε πώς γύρισε ο… διακόπτης έπειτα το πολύ άσχημο ξεκίνημα της ομάδας του.

«Παίξαμε με μία πολύ έμπειρη ομάδα, αλλά έχουμε δείξει ότι στα δύσκολα τα καταφέρνουμε καλύτερα. Ενα από αυτά τα ματς ήταν κι εκείνο με τον Παναθηναϊκό. Μας βγήκε σίγουρα και το παιχνίδι, ήμασταν πολύ διαβασμένοι, κλείσαμε όλα τα ατού του αντιπάλου μας. Χρειάζεται σίγουρα και η τύχη σε τέτοια ματς, πετύχαμε και πολύ ωραία γκολ, αλλά δεν ήταν τέτοια η εικόνα του αγώνα που μπορείς να πεις ότι αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός», ήταν τα πρώτα λόγια του Βασιλακάκη για το σπουδαίο διπλό της Ξάνθης και με περίσσεια αυτοπεποίθηση τονίζει πως: «Πιστεύω ότι αν ξαναπαίζαμε σήμερα με τον Παναθηναϊκό, πάλι θα μπορούσαμε να νικήσουμε. Δεν ήταν τυχαίο αυτό που πετύχαμε»!

Για την βελτίωση της Ξάνθης στην άμυνα το τελευταίο διάστημα, μετρώντας μόλις ένα γκολ παθητικό με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ εκτός έδρας και Ατρόμητο εντος, αναφέρει: «Στο παιχνίδι της Τούμπας νομίζω ότι γύρισε ο διακόπτης στην ομάδα. Παίξαμε διαφορετικά απ’ ό,τι στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Ξεκινήσαμε τη σεζόν παίζοντας με περισσότερο passing game, με επιθετική άμυνα, δεν ταιριάζει όμως αυτό το στυλ παιχνιδιού στην Ξάνθη και το πληρώσαμε. Η ομάδα είναι φτιαγμένη για πιο “κόμπακτ” παιχνίδι. Ήμασταν σαφώς καλύτερα οργανωμένοι, πιο σφιχτοί. Αλλά δεν ήταν συγκυριακό ότι καταφέραμε να πάρουμε αποτέλεσμα σε τόσο δύσκολα παιχνίδια. Και στην Τούμπα ήμασταν πολύ καλά στημένοι, και χθες διαβάσαμε πολύ σωστά το ματς».

Για το γκολ που σημείωσε και για τον Στιλ υποστηρίζει: «Δεν ήταν απόφαση της στιγμής να σουτάρω από τόσο μεγάλη απόσταση. Από το πρώτο ημίχρονο είχαμε δει ότι ο Στιλ έπαιζε αρκετά μακριά από την εστία λόγω της υψηλής πίεσης του Παναθηναϊκού και είχαμε πει ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποια τέτοια σουτ. Αυτό έγινε και στη συγκεκριμένη φάση, είδα τη θέση που είχε και το έκανα. Εκτός από τη λάθος θέση του πάντως, ήταν κι άτυχος ο Στιλ…». Για τη συνέχεια λέει: «Θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και το επόμενο διάστημα. Αυτό που οφείλουμε εμείς είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας και τα αποτελέσματα θα έρθουν, αλλά είναι νωρίς να μιλάμε για συγκεκριμένους στόχους».

Για τη μάχη του τίτλου, τέλος, αναφέρει: «Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ θεωρώ ότι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, αλλά είναι πίσω σε ποιότητα και δυναμική από τον Ολυμπιακό. Αν κοιτάξει κάποιος το βάθος που υπάρχει στο ρόστερ του, ποιοι παίκτες μένουν στον πάγκο, είναι τρομακτικό. Αναμφίβολα είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, το θέμα είναι πότε θα δέσουν οι παίκτες που έχει».