ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην σπουδαία επικράτηση του Αρη Αβάτου στο Μαγικό

 

Οκτώ λεπτά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν αρκετά για να πάρει ένα σημαντικό διπλό ο Άρης Αβάτου στην δύσκολη έδρα του Μαγικού στο ντέρμπι ίσως της αγωνιστικής στην Α1 ΕΠΣ Ξάνθης και να διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Μετά από ένα χορταστικό πρώτο ημίωρο με πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, το σκορ άνοιξε στο 30′ με τον Γεωργιάδη που δέχθηκε την μπαλιά από την… άμυνα, απέφυγε με εξαιρετική ενέργεια τους Ταχτσίδη και Παπαδιώτη και έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους. Δέκα λεπτά αργότερα ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με σουτ του Δεσύλλα που πήρε το ριμπάουντ από σουτ του Κοτόπουλου που απέκρουσαν οι αμυντικοί και προηγηθείσες διαδοχικές κεφαλιές των Κουτσούμπα και Γκέκα, σε μια φάση διαρκείας.

Το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, όμως ο Άρης Αβάτου στο ξεκίνημα του β’ μέρους έκανε την ανατροπή σκοράροντας δύο φορές μέσα σε ένα οκτάλεπτο. Στο 49′ μετά από σέντρα του Ξανθόπουλου ήταν και πάλι ο Δεσύλλας που έγραψε το 1-2 ενώ στο 53′ σε εκτέλεση κόρνερ του Λαζαρίδη, ήταν ο Κοτόπουλος που με κεφαλιά έκανε το 1-3. Ο Ξανθόπουλος στο 75′ δέχτηκε την μπαλιά από τον ταχτσίδη και έγραψε το 1-4 κλειδώνοντας τη νίκη, με το Μαγικό να μειώνει στο τελικό 2-4 με σκόρερ τον Δάγκα πέντε λεπτά μετά.

Όπως αναφέρει η Ξάνθη Sport, o πρωτοπόρος Αρης Αβάτου έδειξε στον αγώνα αυτό την δύναμή του μέσα σε μια δύσκολη έδρα, ωστόσο έυσημα αξίζουν και στον Αστέρα Μαγικού που δεν κλείστηκε, έπαιξε ανοιχτό παιχνίδι και βοήθησε τους θεατές να δουν ένα ενδιαφέρον και πλούσιο σε θέαμα παιχνίδι. Διαιτητής ήταν ο Βαγγέλης Κιοτζένης με βοηθούς τους Χουσεϊμ Κουλα και Κηλικιώτη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΙΚΟΥ: Μακρίδης, Θωμαΐδης, Σαββόγλου, Σπυριάδης, Δάγκας, Μακράκης (75′ Πεχλιβάνης), Γκίνης, Κατσιμέντες (77′ Αδαμίδης), Σαμπανίδης, Γεωργιάδης, Ανδρέου.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Ράπτης, Βασιλειάδης Γ, Δασκαλάκης, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας (75′ Κούτρας), Σουκρήογλου, Βασιλειάδης, Τζότζος (46′ Ξανθόπουλος), Ταχτσίδης, Κοτόπουλος, Δεσύλλας, Γκέκας (46′ Λαζαρίδης)