Οι επτά σύλλογοι από την Θράκη (οι 4 στην Ξάνθη!) που δεν τους δόθηκε δικαίωμα ψήφου στην ΓΣ της ΚΟΕ

 

Πριν δέκα μέρες το ThrakiSportS παρακολουθώντας από κοντά την εκλογική διαδικασία στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, μια από τις μεγαλύτερες της χώρας, εκτός από την κάλυψη της επανεκλογής της Αλεξανδρουπολίτισσας Χριστίνας Ρουσσίδου στην ΔΣ της ΚΟΕ αναφέρθηκε και στα επτά (όλα κι όλα) σωματεία από την Θράκη που είχαν δικαίωμα ψήφου στην Γενική Συνέλευση.

Επρόκειτο για τον Νηρέα και τον Πρωτέα από την Ορεστιάδα, τον Εθνικό, τον ΝΟΑ και τον ΟΦΘΑ από την Αλεξανδρούπολη, τον ΚΟΞ από την Ξάνθη και την ΝΕΡΟ από την Κομοτηνή (θυμηθείτε το ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ). Συνολικά στις εκλογές είχαν δικαίωμα ψήφου 11 σωματεία από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Όπως αποκαλύπτει όμως σήμερα το ThrakiSportS, υπάρχουν άλλα επτά σωματεία από την Θράκη και συνολικά δέκα από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ που αν και ανήκουν στα μητρώα της ομοσπονδίας, δεν έχουν δηλαδή διαγραφεί, ήταν μεταξύ των 275 αθλητικών σωματείων από ολόκληρη την χώρα που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.

Πρόκειται είτε για σωματεία – σφραγίδες είτε για σωματεία που είχαν μεν μια κάποια δραστηριότητα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κατεβάσουν αθλητές σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Είναι ωστόσο και πολύ μεγάλος αιρθμός να υπάρχουν επτά σωματεία από την περιοχή μας με δικαίωμα ψήφου και να έχουμε άλλα τόσα που είναι καταγεγραμμένα μεν στα μητρώα αλλά δεν διαθέτουν δικαίωμα ψήφου.

Από την Θράκη τα σωματεία αυτά (κάποια ιστορικά, κάποια νεοσύστατα, κάποια ίσως ορισμένοι τα ακούν για πρώτη φορά) ήταν η ΑΕ Ποντίων Ξάνθης, ο ΑΚΣ Ποσειδών Ορεστάδας, ο ΑΟ Λεύκιππος Ξάνθης, ο ΑΟ Ποσειδών Ξάνθης, η ΓΑΠ Ένωση Ξάνθης, ο ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής και η ΠΑΜΣ Νέα Αρχή Αλεξανδρούπολης.

Οι άλλοι τρεις κολυμβητικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας που περιλαμβάνονται στην σχετική λίστα είναι ο ΝΟ Θάσου, η Ακαδημία Κολύμβησης Καβάλας καιν ο ΓΣ Δράμας 1986 Ακαδημία των Αθλημάτων. Δείτε το σχετικό σημείο της λίστας με τα κολυμβητικά σωματεία της περιοχής μας που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου στην ΓΣ της ΚΟΕ, έτσι όπως αναρτήθηκε έξω από τον χώρο της ΓΣ της ΚΟΕ και φωτογραφήθηκε από το ThrakiSportS…

koe02