ΕΠΣ Θράκης: Κινδύνευσαν με αναβολή τα παιχνίδια της Β’ Κατηγορίας

 

Μπορεί οι αγώνες στα δυο ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης να διεξήχθησαν κανονικά και να παρουσιάστηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα όταν την Πέμπτη έγινε γνωστό μέσω του ThrakiSportS ότι είχε καθυστερήσει η έκδοση της υπουργικής απόφασης που δίνει παράταση στην αδειοδότηση των γηπέδων, ωστόσο τελικά παραλίγο να δημιουργηθεί ζήτημα και στην Ροδόπη.

Στον Έβρο ως γνωστόν η τοπική ΕΠΣ έλαβε το μεσημέρι της Πέμπτης την απόφαση να αναβάλει όλη την αγωνιστική και στις δύο κατηγορίες εξαιτίας αυτού του ζητήματος, ενώ στην Ξάνθη δεν υπήρχε πρόβλημα αφού έχουν εκδοθεί ειδικές άδειες, πέραν της γενικής που καλύπτει όλα τα γήπεδα, μέχρι και το τέλος του πρώτου γύρου. Ωστόσο στην Ροδόπη αποδεικνύεται (εκ των υστέρων) ήταν λίγο πιο μπερδεμένη η κατάσταση.

Αρχικά εκτιμήθηκε ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα αφού οι άδειες θα έβγαιναν τουλάχιστον το πρωί της Παρασκευής, με αποτέλεσμα η ΕΠΣ να εμφανίζεται καθησυχαστική σε όσους ρωτούσαν ότι τα ματς της Β’ Κατηγορίας την Κυριακή θα γίνουν κανονικά (για την Α’ δεν υπήρχε θέμα αφού θα διεξαγόταν το Σάββατο και η άδεια κάλυπτε και την 8η Οκτωβρίου).

Όσο περνούσε ωστόσο η ώρα και το περιβόητο χαρτί δεν έφτανε, στην ΕΠΣ Θράκης άρχισαν να τους ζώνουν τα φίδια. Έτσι, προς τα σωματεία της Β’ Κατηγορίας εστάλη μια ειδοποίηση νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, που ανέφερε τα εξής: «Η ΕΠΣ Θράκης ανακοινώνει ότι μέχρι το μεσημέρι του ΣΑΒΒΑΤΟΥ 8/10/2016 θα οριστικοποιηθεί αν θα αναβληθούν οι αγώνες της Β κατηγορίας, που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 8/10/2016 (2η Αγωνιστική)». 

Το σχετικό e-mail έφυγε προς τα σωματεία στις 14:23 και περίπου μια ώρα μετά έφτασε το περιβόητο χαρτί με την παράταση της αδειοδότησης από το υπουργείο και έτρεξαν οι όποιες διαδικασίες για να εκδοθούν οι ειδικές άδειες για τους αγώνες. Έτσι τελικά στις 18:56 της ίδιας ημέρας εκδόθηκε νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «Η ΕΠΣ Θράκης ανακοινώνει ότι οι αγώνες της Β κατηγορίας, που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 8/10/2016 (2η Αγωνιστική) θα διεξαχθούν κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα».