Super League: Εντυπωσιακές νίκες με συνολικά δέκα γκολ για τις ομάδες Κ17 και Κ15 της Ξάνθης στην Λάρισα

 

Με μεγάλα σκορ κέρδισαν τα δύο τμήματα υποδομής της Ξάνθης, που αγωνίζονταν το πρωί για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα εφήβων και παίδων της Super League.

Στο πρωτάθλημα Κ17 οι παίκτες του Κώστα Μπεδρελή πρόσθεσαν τους τρεις βαθμούς της νίκης στο ενεργητικό τους κερδίζοντας με 1-4 σε αγώνα που φιλοξενήθηκε στο Αλκαζάρ. Στο 30′ ο Ζουμπουλίδης έκανε το 0-1 ενώ στο 55′ ο Θεοφυλάκης με κεφαλιά έγραψε το 0-2. Στο 65′ οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 αλλά λίγο αργότερα έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής ποδοσφαιριστή τους με 2η κίτρινη κάρτα. Στο 69′ ο Σουλεϊμάν Οκάν με σέντρα σουτ σκόραρε για το 1-3 ενώ το τελικό 1-4 σημείωσε ο Γράβας στο 76′.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σωτήρης Πέτσας με βοηθούς τους Σταφύλα και  Μπάλα της ΕΠΣ Τρικάλων. Η σύνθεση της ομάδας Κ17 της Ξάνθης: Ζουρνατζίδης, Γκατζόγιας (70’ Ιωάννου), Λεωντσάκος (75’ Τηλαβερίδης Ι.), Θυμιάνης, Θεοφυλάκης, Γράβας (81’ Τσιλιγγίρης), Γκασιμπαγιαζίδης (46’ Σουλεϊμάν), Μελιόπουλος (46’ Δουλγέρης), Ζουμπουλίδης, Σπυριδωνίδης, Τριανταφύλλου.

Την ίδια ώρα, επιβλητική εμφάνιση στην πρεμιέρα της έκανε και η Κ15 της Ξάνθης που σημείωσε 6 γκολ επί της Λάρισας ξεκινώντας ιδανικά τις φετινές επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Οι παίκτες του Θόδωρου Καραγιαννίδη που ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, σκόραραν στο 14′ με τον Κοτόπουλο για το 0-1, στο 16′ και το 21′ με τον Τσιτσεκίδη για το 0-2 και το 0-3 αντίστοιχα, πριν μειώσουν στο 25′ με πέναλτι σε 1-3 οι γηπεδούχοι. Στο 47′ ο Κοτόπουλος έκανε το 1-4 ενώ στο 63′ ο Τσιτσεκίδη έγραψε το 1-5 και στο 67′ ο Δημητριάδης διαμόρφωσε το τελικό 1-6.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Καρδούλας με βοηθούς τους Δήμου και  Σούλης της ΕΠΣ Λάρισας. Η σύνθεση της ομάδας της Ξάνθης: Καρά Ισμαήλ Τσατάι, Σαρή (62′ Μολώνης), Βουτσάς, Τσιεγκελίδης, Καλογρανάς (60′ Νιαζήφογλου), Μανίσογλου, Ισπυρλίδης (50′ Νομικός), Κωσταρέλης, Κοτόπουλος, Καράμπελας (60′ Καφαλής), Τσιτσεκίδης (65′ Δημητριάδης). Στην αποστολή ήταν και οι Κοτσάκης και Κουρού Χαλήλ.

Πριν την έναρξη του αγώνα των Κ17 είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να θυμηθούν πολλά από την κοινή τους θητεία στην ΑΕΛ στο πρόσφατο παρελθόν. Ο Νίκος Κεχαγιάς είναι πλέον ο τεχνικός Διευθυντής των τμημάτων Υποδομής της Ξάνθης, έχει περάσει και από τον πάγκο των «βυσσινί» την σεζόν 2011-2012 για μικρό χρονικό διάστημα ενώ έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της προπονητικής καριέρας του σε παιδιά αυτών των ηλικιών.

Παράλληλα ο άλλοτε συμπαίκτης του, Ζήσης Ζιάγκας, είναι ο προπονητής της ΑΕΛ Κ17 και έχει αναλάβει την δύσκολη δουλειά της προσαρμογής των παικτών του σε επαγγελματικά πρότυπα. To ματς αυτό τους έδωσε την ευκαιρία να τα πουν την έναρξη του αγώνα, όπως μαρτυρά η φωτογραφία στο sportlarissa.