Οι δηλώσεις του αρχηγού Βασίλη Τοροσίδη για τη νίκη της Εθνικής επί της Κύπρου και τη συνέχεια στην Εσθονία

 

Βέβαιος πως η Εθνική Oμάδα βρίσκεται και πάλι στο σωστό δρόμο, δήλωσε ο Βασίλης Τοροσίδης μετά το 2-0 επί της Κύπρου στο Καραϊσκάκη. «Ότι έχουμε καταφέρει, το έχουμε κάνει με την ομαδική δουλειά και το ίδιο θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια», πρόσθεσε ο ξανθιώτης αρχηγός της Εθνικής.

«Φαίνεται ότι σιγά σιγά μπαίνουμε και πάλι στο σωστό δρόμο. Αυτό που θέλουμε ως ομάδα είναι να διεκδικούμε τουλάχιστον την παρουσία μας σε μεγάλες διοργανώσεις. Τώρα, με το 2 στα 2 μπορούμε να πούμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο αλλά ακόμη είναι νωρίς. Πρέπει να τα δώσουμε όλα στα επόμενα 8 ματς και να καταφέρουμε να είμαστε τουλάχιστον δεύτεροι στον όμιλο για τα μπαράζ.

Ότι έχουμε καταφέρει σε αυτά τα δύο ματς, το κάναμε με την ομαδική δουλειά. Την ποιότητα την είχαμε από πριν. Αυτό που μας έλειπε στην προηγούμενη προκριματική φάση ήταν ακριβώς αυτό, η ομαδική δουλειά. Τώρα η ομάδα είναι συμπαγής και είμαστε ξανά ενωμένοι. Το μηδέν στην άμυνα είναι πάντα ο πρώτος μας στόχος και έτσι θα προχωράμε. Μην ξεχνάμε ποια χώρα είμαστε. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στα επόμενα ματς, να δείξουμε και πάλι το ίδιο καλό πρόσωπο», είπε μεταξύ άλλων ο Τόρο.

Και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του: «Πέρσι ήταν δύσκολα. Αυτή την στιγμή ξεκινήσαμε καλά και δείχνουμε ένα καλό πρόσωπο, υπάρχει βελτίωση αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Σήμερα κάναμε ένα σοβαρό παιχνίδι δεν αφήσαμε την Κύπρο να κάνει παιχνίδι. Δεν σημαίνει κάτι επειδή έχουμε 6 βαθμούς, υπάρχουν 8 σημαντικά ματς ακόμη. Αρχής γενομένης από την Δευτέρα. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε την Δευτέρα. Αν κάνουμε 9 πόντους θα είμαστε 3 βαθμούς πάνω από τους Βόσνιους και θα πάμε σε εκείνο το σημαντικό παιχνίδι. Αν και τότε κερδίσουμε και κάνουμε 6 βαθμούς διαφορά από την Βοσνία, θα έχει γίνει το βήμα για την 2η θέση και θα έχουμε ψυχολογία»!