Οι Εβρίτες έμειναν στους 21 πόντους και η Εθνική Ανδρών είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο

 

Οι τρεις Εβρίτες της Εθνικής Ανδρών σημείωσαν όλοι μαζί 21 πόντους, μόλις δύο περισσότερους από όσους σημείωσε ο Αντρές Βιγιένα που σταμάτησε στους 19 και ήταν ο ηγέτης της Ισπανίας στην άνετη όπως αποδείχθηκε νίκη της επί της Ελλάδας στην Λας Πάλμας, στο πρώτο μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωβόλεϊ.

Η Εθνική απογοήτευσε με την εμφάνισή της και τώρα πλέον παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Το άλλο Σάββατο στην Κοζάνη θέλει καθαρή νίκη με 3-0 ή 3-1 για να οδηγήσει την πρόκριση στο χρυσό σετ και αν τα καταφέρει και κάνει την ολική ανατροπή, να βρεθεί στα γήπεδα της Πολωνίας. Δυστυχώς όμως στο κρίσιμο ραντεβού των Καναρίων Νήσων οι Έλληνες ήταν κατώτεροι του αναμενόμενου.

Με χαμηλό ποσοστό στην επίθεση μας (μόλις 51% αποτελεσματικότητα) η Εθνική μας δεν είχε τύχη απέναντι στο 75% των Ισπανών. Η νίκη εκτός των άλλων δίνει και ψυχολογία στους αντιπάλους και μεταφέρει το άγχος και την πίεση στους διεθνείς μας που καλούνται την επόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη να αντιστρέψουν τα δεδομένα και να κάνουν την μεγάλη ανατροπή πρόκρισης.

Στο πρώτο σετ η Εθνική μας άντεξε μέχρι τα μισά απέναντι στους γηπεδούχους που πίεσαν στο σερβίς και στον φιλέ δημιουργώντας διαφορά ασφαλείας που την κράτησαν μέχρι τέλους, στήνοντας πολλές φορές μπλοκ στον Τζούριτς που έπαιρνε τις περισσότερες επιθέσεις μας.

Στο β’ σετ ένα μπλοκ των Ανδρεάδη-Κουμεντάκη στον Βιγιένα έφερε το σκορ στο 13-12, αλλά μέχρι εκεί, αφού η Ισπανία μετά αντέδρασε και πήρε εύκολα και το δεύτερο σετ. Ακόμα πιο εύκολα ολοκληρώθηκε για τους Ισπανούς το τρίτο. Για την Εθνική Ανδρών 11 πόντους είχε ο Τζούριτς (11/26 επ.) και από 5 ο Ανδρεάδης (3/3 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ) και ο Κουμεντάκης 5 (5/11 επ., 76% υπ. – 59% άριστες).

Τα σετ: 25-16, 25-21, 25-17.  Ο αγώνας είχε διάρκεια μικρότερη της μιάμισης ώρας. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί σε μια εβδομάδα στην Κοζάνη. Η ομάδα που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι θα λάβει μέρος στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2017 στα γήπεδα της Πολωνίας, εκεί όπου έχει να μετάσχει η Εθνική από το 2009.