Ο πρώην προϊστάμενος του Εφετείου Θράκης ανέλαβε την «εγκληματική οργάνωση» και κρίνει την τύχη του Βαγγέλη Μαρινάκη

 

Έγινε γνωστό μέσα από τις εκπομπές του Κυριάκου Θωμαΐδη στον Σπορ FM το όνομα του δικαστή που ανέλαβε την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο και όπως αποκαλύπτεται, πρόκειται για έναν λειτουργό που έχει υπηρετήσει και στην Θράκη και μάλιστα στο νευραλγικό πόστο του προϊσταμένου του Εφετείου Θράκης.

Έπειτα από την κλήρωση που έγινε, λοιπόν, προέκυψε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών, που θα κρίνει πόσοι εκ των 35 κατηγορούμενων (28 έχει προτείνει ο εισαγγελέας Δασκαλόπουλος να παραπεμφθούν σε δίκη, ενώ ένας είναι αποθανών) θα καθίσουν τελικά στο εδώλιο της δικαιοσύνης και μεταξύ άλλων, αν θα προφυλακιστεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως προτείνεται από τον εισαγγελέα Δασκαλόπουλο. Και το όνομα αυτού του δικαστή; Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος.

Όπως σχολίασε ο Κυριάκος Θωμαΐδης, το όνομα του προέδρου του Συμβουλίου Εφετών που ανέλαβε την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» είχε εμπλακεί στο παραδικαστικό του 2007, ωστόσο απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες. Βέβαια, «το γεγονός ότι απαλλάχθηκε ενώ ελέγχθηκε, ίσως και να αποτελεί μεγαλύτερο παράσημο από το να μην είχε ελεγχθεί καθόλου», επισημαίνει από την πλευρά του στο εκτενές ρεπορτάζ του το SDNA.

Ο εν λόγω δικαστής είχε λοιπόν εκλεγεί από τους συναδέλφους του το 2002 προϊστάμενος στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Ως εφέτης υπηρέτησε για αρκετό διάστημα στην Εύβοια και ενώσω ήταν εκεί, έγινε το μεγάλο βήμα έγινε το 2013, καθώς από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προήχθη στον βαθμό του Προέδρου εφετών και μάλιστα με την ιδιότητα αυτή τοποθετήθηκε στην Κομοτηνή ως προϊστάμενος του Εφετείου Θράκης.

Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι στην Θράκη δεν έμεινε πολύ καιρό. Μόλις έξι μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς μετατέθηκε με απόφαση του ίδιου Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου από την Θράκη στο Εφετείο Αθηνών, όπου υπηρετεί και σήμερα. Μάλιστα, ο κ. Σταμαδιάνος βρίσκεται στην κορυφή της δικαστικής βαθμίδας, ως ένας από τους τρεις προέδρους των Συμβουλίων Εφετών.

Αξίζει να τονιστεί, τέλος, ότι όλα τα υπόλοιπα μέλη του πενταμελούς δικαστικού συμβουλίου που θα κρίνει την τύχη του Βαγγέλη Μαρινάκη και των άλλων 34 κατηγορουμένων είναι γυναίκες και συγκεκριμένα οι κυρίες Αγγελάκη, Κανελλοπούλου, Ρουσέα και Ροδέση. Αυτή η πεντάδα θα αποφασίσει αν θα υπάρξει τελικά παραπομπή σε δίκη, για ποια φερόμενα ως μέλη της επονομαζόμενης «εγκληματικής οργάνωσης» και ποια από αυτά θα κριθούν προφυλακιστέα.

Πέραν του προέδρου του Ολυμπιακού, υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Δασκαλόπουλος έχει εισηγηθεί να κάτσουν στο εδώλιο 7 κατηγορούμενοι που προέρχονται από τις τάξεις της ΕΠΟ και 20 διαιτητές, παράγοντες και παίκτες, ενώ με την εισήγησή του προτείνεται η απαλλαγή 6 ατόμων. Τον τελευταίο λόγο έχει πλέον το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με την πενταμελή σύνθεση που προαναφέρθηκε υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου…