Ο Δήμος Μιχαλεντζάκης περιγράφει πως έζησε ο ίδιος την χρυσή κούρσα που τον έστεψε Παραολυμπιονίκη (+video)

 

Τέτοια μέρα πριν δύο ακριβώς εβδομάδες, την ώρα που η υπόλοιπη φίλαθλη Ελλάδα είχε στηθεί στους τηλεοπτικούς της δέκτες για να παρακολουθήσει τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ για την πρεμιέρα τους στο Γιουρόπα Λιγκ, στον Έβρο παρακολουθούσαν με αγωνία τον αγώνα του Δήμου Μιχαλεντζάκη στο Ρίο.

Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος όταν στέφθηκε χρυσός παραολυμπιονίκης, «καταβροχθίζοντας» όλους τους αντιπάλους του στα τελευταία μέτρα και κερδίζοντας στο τέλος την πρώτη θέση στα 100 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας S9. Ο Μιχαλεντζάκης έχει δώσει αρκετές συνεντεύξεις από τότε, ωστόσο σε μία περιέγραψε αναλυτικά πως έζησε εκείνος στιγμή προς στιγμή την ιστορική κούρσα.

«Πριν τον αγώνα, αλλά και αμέσως μετά, κοίταζα την αδερφή μου που ήταν μόλις 10 μέτρα μακριά από τον βατήρα μου, κάτω-κάτω στην εξέδρα, η οποία αποτελούσε και αποτελεί για εμένα πηγή έμπνευσης και κουράγιου. Πήρα θάρρος και ήταν σαν να κολύμπησε μαζί μου. Είχαμε κάνει με τον προπονητή μου τον σχεδιασμό και όλα πήγαν βάσει του σχεδίου αυτού. Τον τελευταίο καιρό, την τελευταία εβδομάδα έδειχνα σε κάποια σημεία της προπόνησης ότι έβγαζα καλούς χρόνους και έτσι αυτό μας έκανε να ελπίζουμε για το μετάλλιο. Πίστευα στο μετάλλιο αλλά βέβαια δεν περίμενα το χρυσό, το οποίο ήρθε χάρη στην καλή στρατηγική και την δύναμη ψυχής», είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο euronews.

Όταν μάλιστα ο Γιάννης Γιαγκίνης του ζήτησε να περιγράψει πως έζησε ο ίδιος από μέσα την κούρσα του, ανέφερε: «Την ώρα της κούρσας και ειδικά στο πρώτο πενηντάρι επειδή αναπνέω από αριστερά, είχα την δυνατότητα να βλέπω που βρίσκονται οι αντίπαλοί μου και κατάλαβα στο γύρισμα των 50 μέτρων ότι πήγαινα καλά και ήμουν σε τροχιά μεταλλίου. Από εκεί και πέρα δεν μπορούσα να βλέπω, ωστόσο δύο φορές γύρισα και έριξα κλεφτή ματιά για να καταλάβω όσο μπορούσα τι γίνεται, που βρίσκονται οι αντίπαλοί μου και να διαχειριστώ τις δικές μου δυνάμεις. Έκανα όση οικονομία μπορούσα μέχρι και τα 80 μέτρα οπότε πλέον άρχισα να τα δίνω όλα. Κατάφερα και άντεξα. Από εκεί και πέρα δεν λειτουργούσε τίποτα άλλο παρά μόνο η ψυχή. Ήταν μια νίκη ψυχής».

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο euronews, το κορυφαίο σε τηλεθέαση κανάλι στην Ευρώπη, το οποίο ασχολήθηκε με την επιτυχία του, ο Δήμος Μιχαλεντζάκης αναφέρεται και στους μελλοντικούς στόχους του, κρατώντας χαμηλά την μπάλα και δείχνοντας ότι παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ενηλικιωθεί, αντιμετωπίζει την επιτυχία του με μεγάλη ωριμότητα. Δείτε το βίντεο…